FORUM ECONOMIC ROMANIA – GEORGIA Tbilisi, 26 iunie 2017

 

 

 

Camera de Comert si Industrie Prahova are deosebita placere de a va informa ca in perioada 26-27 iunie a.c., la Tbilisi, se va desfăşura Comisia mixtă inter-guvernamentală de colaborare economică România-Georgia. Delegaţia română va fi condusă de domnul Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Preşedinte al părţii române în Comisia mixtă.

În marja acestei acţiuni, respectiv pe 26 iunie a.c., se va organiza Forumul economic România - Georgia, eveniment dedicat reprezentanţilor mediilor de afaceri din cele două ţări.

Informaţii de interes:

  • La 31 decembrie 2016, volumul schimburilor comerciale româno-georgiene a fost de 204,4  milioane USD. Exportul României în Georgia a însumat 194,2  milioane USD,  iar importul din Georgia a fost de 10,2  milioane USD. Soldul balanței comerciale este favorabil României cu 184 milioane USD.
  • De la 1 iulie 2016 a intrat în vigoare Acordul de asociere UE-Georgia, cadru juridic care introduce un regim comercial preferențial.
  • Domenii de interes: IT, mobilă, sectorul hidro-energetic, agricultură şi industria agro-alimentară, construcțiile civile şi infrastructură.
  • Partea georgiană a oferit asigurări că la Forumul economic va  invita directorii generali ai celor mai importante companii de stat și private din Georgia, inclusiv Fondul pentru Parteneriat din Georgia (fond de stat de investiții), care co-finanțează proiecte în valoare de maxim 50 milioane USD

Elemente logistice:

  • Transportul participantilor se va realiza pe cont propriu, in functie de preferintele/optiunile fiecaruia iar rezervarea la hotel se va face  cu sprijinul Ambasadei României la Tbilisi
  • Cheltuielile de transport şi cazare vor fi suportate personal de fiecare participant

Faţă de cele prezentate, vă adresăm invitaţia de a participa la Forumul economic România-Georgia, eveniment în cadrul căruia veţi avea ocazia de a purta discuţii cu potenţiali parteneri de afaceri georgieni pe domeniul dumneavoastră de interes.

Având în vedere timpul extrem de scurt ramas pana la eveniment, vă rugăm sa transmiteti confirmarea dvs.  de  participare cat mai curand posibil prin email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. si in copie, la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Persoana de contact pentru  informaţii suplimentate : Clementina Niţulescu, Director Europa Necomunitară şi Asia Centrală in cadrul D.C.E., Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ,  40-21-40.10.512,  0721243598.