Vizita Dnei. Natasha NIKOLOVA, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania Ploiesti, 10 octombrie 2017

Marti, 10 octombrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti a primit vizita Dnei. Natasha Nikolova, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania.

Intalnirea a avut ca scop realizarea unei mai bune cunoasteri reciproce si discutarea unor oportunitati de cooperare precum si a unor potentiale planuri viitoare.

Au fost discutate aspecte privind stimularea schimburilor comerciale bilaterale,  extinderea activitatii unor companii prahovene pe piata macedoneana, desfasurarea unor proiecte bilaterale in domeniul vini-viticol , constructii si petrol si gaze, dinamizarea activitatii Asociatiei Oraselor Infratite Republica Macedonia – Republica Moldova – Romania, precum si initiative de cooperare culturala. 

Vizita in judetul Prahova a reprezentantilor diplomatici ai Tarilor Africane acreditati la Bucuresti - 5 octombrie 2017

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat joi, 5 octombrie 2017, vizita in judetul Prahova a reprezentantilor diplomatici ai Tarilor Africane acreditati la Bucuresti, respectiv din Africa de Sud, Algeria, R.D. Congo, Ghana, Maroc, Madagascar, Senegal, Sudan, Tunisia.

Vizita a avut ca scop explorarea oportunitatilor de colaborare, stabilirea de parteneriate de afaceri si atragerea de turisti straini in judetul Prahova. Astfel, programul profesional a debutat cu o vizita a companiei Confind, investitie privata cu capital integral romanesc, specializata in furnizarea de echipamente si servicii in domeniul petrolului si gazelor naturale. Inaltii oaspeti au participat la o prezentare a companiei si au realizat un tur al halelor de productie.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a realizat o prezentare a potentialului economic, comercial si turistic al judetului Prahova, cu accent pe investitiile straine provenind din tarile reprezentate in cadrul evenimentului.

A urmat o vizita a Centrului Medical Sanconfind, spital privat modern, care pune la dispozitia pacientilor echipamente si servicii medicale profesionale pentru tratamentul bolilor neurologice, cardiovasculare, dermatologice, reumatice sau ortopedice. 

Participare la dejunul de lucru organizat de Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti 15 septembrie 2017

Vineri, 15 septembrie 2017, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, la invitatia E.S. Dl. Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti,  a participat la un dejun de lucru la sediul ambasadei, oferit cu prilejul prezentei in Romania a  Ministrului de Stat pentru Comert si Investitii al Marii Britanii  - Rt. Hon. Greg Hands MP.

Cu acest prilej, au fost discutate probleme legate de cooperarea bilaterala Romania – Marea Britanie, in contextul creat de Brexit, cu atat mai mult cu cat in anul 2016 s-a inregistrat o valoare record a volumului de schimbruri economice intre cele doua tari - care a depasit 4 miliarde Euro. Totodata, in ceea ce priveste investitiile britanice in Romania, la sfarsitul anului 2016 acestea se cifrau la 1,19 miliarde Euro, in conditiile in care Marea Britanie se situa pe locul 12 in topul investitorilor straini in Romania, cu 5383 firme cu capital britanic prezente pe piata romaneasca (2,46% din totalul firmelor cu capital strain).

Eveniment cu tema “ Dezvoltarea Municipiului Ploiesti din punct de vedere al opotunitatilor de investitii in sectorul imobiliar ” 28 septembrie 2017

In data de 28 septembrie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova, la initiativa si in colaborare cu Primaria Municipiului Ploiesti, a organizat evenimentul de prezentare a oportunitatilor de afaceri in domeniul imobiliar, cu participarea reprezentantilor companiei cu capital belgian Tractebel Engineering SA.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Dnei. Anne Defourny, Atasat Economic si Comercial al Ambasadei Belgiei pentru regiunea Valona si Bruxelles.

Gazda evenimentului a fost Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, care, impreuna cu Primarul Mun. Ploiesti, Dl. Adrian Florin Dobre, a evidentiat necesitatea si oportunitatea valorificarii numeroaselor terenuri aflate pe teritoriul Mun. Ploiesti si care au apartinut unor societati comerciale care si-au restrans sau restructurat activitatea.

Intalnirea s-a adresat companiilor care dispun de terenuri si constructii pentru eventuale proiecte de dezvoltare, parcurilor industriale, investitorilor si dezvoltatorilor imobiliari din zonele limitrofe ale Municipiului Ploiesti, carora le-a fost prezentata propunerea de parteneriat a firmei Tractebel - important jucator pe piata energiei, a alimentarii cu apa si a proiectelor de infrastructura. Prezentarea ofertei Tractebel a fost sustinuta de Dl. Geoffrey Rezer – Business Development Manager si Dl. Michael Borremans – Product Manager – Rehabilitation Industrial Sites  si a reflectat ideile si propunerile unei eventuale colaborari.

La eveniment au participat 14 reprezentanti din partea a 9 firme, dezvoltatori imobiliari si parcuri industriale.

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Macedonia la Timisoara 8 septembrie 2017

Vineri, 8 septembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti, a participat la inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Macedonia la Timisoara.

La acest eveniment a participat Dna. Arta Toci, Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Macedonia,  cat si alti oficiali ai Ministerului si ai Ambasadei Republicii Macedonia la Bucuresti.

De altfel, in aceeasi data – 8 septembrie, a fost si Ziua Nationala a Republicii Macedonia,  in 1991, la acea data fiind proclamata independenta acestei tari.

Consul Onorific a fost numit Dl. Pavel Ernest Dupta. Cu acest prilej, au avut loc intalniri cu conducerea Consiliului Judetean Timis, Prefecturii Timis, Primariei Timisoara, Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, precum si cu reprezentanti ai judetelor Arad si Mehedinti.

ASPEN ENERGY SUMMIT 27 septembrie 2017, Centrul de Afaceri « Lumina Verde », Ploiesti Industrial Parc

In data de 27 septembrie 2017, La Centrul de Afaceri « Lumina Verde » din Parcul Industrial Ploiesti, a avut loc Conferinta la nivel inalt ASPEN ENERGY, in organizarea Institutului Aspen Romania, in parteneriat cu CCI Prahova, Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti si UPG Ploiesti . Ideea organizarii acestui eveniment la Ploiesti a aparut cu prilejul unei actiuni dedicate sectorului petrolier si organizate la sediul CCI Prahova impreuna cu Institutul Aspen Romania la sfarsitul lunii martie a acestui an. Conferinta ASPEN ENERGY, organizata anual, cu scopul de a se adresa actorilor din domeniul energetic din regiunea Marii Negre si Marii Caspice, a marcat prin editia de anul acesta 160 ani de traditie petroliera prahoveana si romaneasca. Summitul pe energie de la Ploiesti a reunit - ca speakeri - reprezentanti ai guvernelor Republicii Modova si Georgiei, ai Guvernului Romaniei, experti in domeniul energetic – din tara si din strainatate, leaderi ai companiilor din sectorul privat. In deschiderea evenimentului au luat cuvantul dl. Mircea Geoana – Presedintele Institutului Aspen Romania, dl. Adrian Candu – Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, dna. Gratiela Gavrilescu – Viceprim-Ministru, Ministru pentru Mediu, dl. Toma Petcu – Ministrul pentru Energie, iar in calitate de parteneri de organizare – dl. Bogdan Toader – Presedintele Consiliului Judetean Prahova, dl. Adrian Florin Dobre – Primarul Municipiului Ploiesti, dl. Mihai Minescu – Prorector UPG Ploiesti. Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a punctat in cuvantul sau din cadrul remarcilor introductive, o serie de date si cifre cu privire la industria petroliera prahoveana actuala. Evenimentul a fost structurat pe paneluri de discutii in care s-au dezbatut subiecte de mare interes, la zi in problematica energetica : Dezvoltarea unei piete competitive a energiei in Romania si interconectarea pe piata energetica regionala si europeana ; O noua paradigma - securitate, interconectivitate si fezabilitate ; Traditie si inovatie in sectorul energetic din Romania ; Viitorul energiei. In cadrul panelurilor au luat cuvantul urmatorii speakeri : dl. Teodor Melescanu, Ministrul Afacerilor Externe, dl. Octavian Calmic – Ministrul Economiei si Infrastructurii din Republica Moldova, dl. Ilia Eloshvili – Ministrul Energiei din Georgia, dl. Mehmet Ogutcu – Presedinte Global Resources Partnership, Fondator al Bosphorus Energy Club, dl. Nicolae Havrilet – Presedinte ANRE, reprezentantii conducerii unora dintre cele mai puternice companii din sectorul oil& gas si energetic prezente in Romania – Transelectrica , Conpet, Enel Romania, Rafinaria Vega, Enevo Group, Veolia, CEZ Romania.
De asemenea, au participat in cadrul panelurilor experti pe energie din cadrul Departamentului de Stat al SUA si reprezentanti ai Institutului Politehnic din Virginia - SUA. Au fost reprezentate si Asociatia Romana a Concesionarilor Offshore si Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera. Intre personalitatile de marca prezente la acest eveniment, s-au numarat dl. Maros Sefcovic – Vice-Presedinte al Comisiei Europene, Responsabil cu Uniunea Energetica si E.S. dl. Hans Klemm – Ambasadorul SUA in Romania . Participarea la summit a fost deosebit de numeroasa, personalitatilor prezente alaturandu-li-se reprezentantii a peste 70 companii importante din judetul Prahova, precum si un numar mare de ziaristi din presa nationala si locala.

Participare la Receptia de Toamna a Economiei Austriece in Romania 5 septembrie 2017

Marti, 5 septembrie 2017,  Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a participat la Receptia de Toamna a Economiei Austriece in Romania.

Evenimentul a fost gazduit de Dl. Gerd Bommer, Consilier Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, bucurandu-se de participarea Dlui. Gabriel Gheorghe, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat si a Dlui. Franz Weiler, Presedintele Consiliului Investitorilor Straini, precum si de prezenta celor mai importanti investitori austriaci din Romania.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu a subliniat excelentele relatii de colaborare pe care Camera Nationala a Romaniei, precum si CCI Prahova, le-au intretinut de-a lungul timpului cu Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti si cu sistemul cameral austriac, reiterand totodata importanta relatiilor de colaborare cu Austria pentru economia romaneasca.

Austria este al doilea cel mai mare investitor in Romania, in anul 2017 fiind inregistrate 7321 companii cu capital austriac. Totodata, valoarea schimburilor comerciale bilaterale in cursul anului trecut a depasit 3.7 miliarde de euro, Austria fiind al 2-lea cel mai important partener la import al Romaniei si ocupand locul 12 in topul tarilor partenere la export. 

Conferinta regionala „AFACERI IN SIGURANTA” - 26 septembrie 2017

Grupul interinstitutional Protector Romania, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova  au organizat marti, 26 septembrie 2017, la centrul de evenimente Centrum din Ploiesti, prima editie din seria de conferinta regionale intitulate « Afaceri in Siguranta »

Evenimentul a fost deschis de catre Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, cu un cuvant de bun-venit si cu cateva consideratii legate de potentialul de export al judetului Prahova.

La eveniment au participat  cca. 100 membri ai comunitatii de afaceri din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, respectiv judetele Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman, Giurgiu, Calarasi , Ialomita, precum si  reprezentanti ai Directiilor Vamale judetene si ai camerelor de comert din regiune.

Reprezentantii institutiilor reunite in Grupul Protector – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala – din cadrul Ministerului Finantelor, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Serviciul Roman de Informatii - au prezentat teme de interes pentru operatorilor economici implicati in tranzactionarea, comercializarea si furnizarea de produse si servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor restrictii internationale pe anumite destinatii . Prezentarile au vizat problemetica sanctiunilor internationale, a controlului exporturilor de produse militare, controlul operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, atributiile ANAF in implementarea sanctiunilor militare, controlul vamal al operatiunilor cu dubla utilizare si militare, implicatii ale sanctiunilor unilaterale asupra operatorilor economici romani.

Vizita la Ploiesti a Dlui. Faton Bejta, Insarcinat cu Afaceri al Republicii Macedonia in Romania

Miercuri, 23 august 2017, la Camera de Comert si Industrie Prahova a avut loc o vizita de cunoastere reciproca a Domnului Faton Bejta, Insarcinat cu Afaceri al Republicii Macedonia in Romania.

Inaltul oaspete macedonean a fost primit de catre Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania.

Discutiile purtate cu acest prilej  au vizat atat stadiul relatiei bilaterale, precum si colaborari viitoare in vederea dezvoltarii  relatiilor romano-macedonene pe multiple planuri -  economico-comercial,  dar si institutional, in educatie, cultura, turism, etc.

Vizita de lucru in Republica Macedonia 22 – 23 septembrie 2017

In perioada 22 – 23 septembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a efectuat o vizita de lucru la Skopje, in Republica Macedonia.

Cu acest prilej, Dl. Aurelian Gogulescu a avut o serie de intalniri oficiale cu reprezentanti ai camerelor de comert si industrie macedonene. Astfel, la sediul Camerei Economice a Macedoniei de Vord-Vest, Dl. Aurelian Gogulescu s-a intalnit cu Dl. Nebi Hoxha, Presedinte, cu Dl. Nagib Fejzi, Vicepresedinte, precum si cu alti membri ai Boardului de Conducere. Discutiile purtate au vizat colaborarile viitoare – organizarea de evenimente comune – inclusiv participarea la targuri si expozitii in Republica Macedonia, respectiv in Romania si stimularea exporturilor reciproce. De asemenea, au mai avut loc discutii cu Presedintele Uniunii Camerelor de Comert din Macedonia, Dl. Antoni Pesev.

Vizita de lucru in Republica Macedonia 9 august 2017

In data de 9 august 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a efectuat o vizita la Skopje, in Republica Macedonia.

Cu acest prilej, Dl. Aurelian Gogulescu, a avut o serie de intalniri oficiale la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a fost primit de catre Dna. Arta Toci – Ministrul Adjunct al Afacerior Externe al Republicii Macedonia.

Discutiile purtate cu inaltul oficial macedonean au vizat atat stadiul relatiei bilaterale, precum si viitoare actiuni menite sa dezvolte cooperarea  economico-comerciala romano-macodoneana, dar si colaborarea pe multiple alte planuri – institutional, invatamant, cultura, etc. 

Vizita E.S. Dl. Diar NURBINTORO, Ambasadorul Republicii Indonezia in Romania Ploiesti, 20 septembrie 2017

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a primit miercuri, 20 septembrie 2017, vizita E.S. Dl. Diar NURBINTORO, Ambasadorul Republicii Indonezia in Romania, care a fost  insotit de reprezentanti ai Sectiei Economice din cadrul Ambasadei.

Principalul scop al evenimentului a fost promovarea Trade Expo Indonesia 2017, cel mai important targ de comert din Republica Indonezia, ajuns in acest an la cea de-a 32-a editie.       Totodata, vizita Excelentei Sale a vizat o mai buna cunoastere a mediului de afaceri prahovean si identificarea oportunitatilor de colaborare bilaterala.

Au participat reprezentati ai Universitatii de Petrol si Gaze si ai companiilor prahovene care deruleaza sau sunt interesate sa dezvolte afaceri pe piata indoneziana.

Vizita in Judetul Prahova a E.S. Dl. Xu Feihong Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania 2 august 2017

Miercuri, 2 august 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova, prin Presedintele sau – Dl. Aurelian Gogulescu, a avut onoarea sa gazduiasaca o intalnire de lucru cu  E.S. Dl. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania.

Dupa discutiile purtate la sediul CCI Prahova, privind relatia bilaterala si perspectivele acesteia, in contextul implinirii anul acesta a 25 ani de la infratirea dintre judetul Prahova si provincia chineza Heilongjiang, inaltul oaspete chinez, insotit de Presedintele CCI Prahova a efectuat o vizita in zona vini-viticola a judetului Prahova – regiunea Dealu Mare – Valea Calugareasca. 

Cu acest prilej, Excelenta Sa Domnul Ambasador a avut ocazia sa viziteze mai multe combinate de vinificatie si crame din zona si sa cunoasca, astfel,  importantul potential vini-viticol al judetului Prahova, in perspectiva intensificarii exportului de vinuri romanesti pe piata chineza si a dezvoltarii de investitii chinezesti in acest domeniu, in zona Dealu Mare.