Conferinta regionala „AFACERI IN SIGURANTA” - 26 septembrie 2017

Grupul interinstitutional Protector Romania, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova  au organizat marti, 26 septembrie 2017, la centrul de evenimente Centrum din Ploiesti, prima editie din seria de conferinta regionale intitulate « Afaceri in Siguranta »

Evenimentul a fost deschis de catre Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, cu un cuvant de bun-venit si cu cateva consideratii legate de potentialul de export al judetului Prahova.

La eveniment au participat  cca. 100 membri ai comunitatii de afaceri din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, respectiv judetele Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman, Giurgiu, Calarasi , Ialomita, precum si  reprezentanti ai Directiilor Vamale judetene si ai camerelor de comert din regiune.

Reprezentantii institutiilor reunite in Grupul Protector – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala – din cadrul Ministerului Finantelor, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Serviciul Roman de Informatii - au prezentat teme de interes pentru operatorilor economici implicati in tranzactionarea, comercializarea si furnizarea de produse si servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor restrictii internationale pe anumite destinatii . Prezentarile au vizat problemetica sanctiunilor internationale, a controlului exporturilor de produse militare, controlul operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, atributiile ANAF in implementarea sanctiunilor militare, controlul vamal al operatiunilor cu dubla utilizare si militare, implicatii ale sanctiunilor unilaterale asupra operatorilor economici romani.