Participare la Summit-ului 16 + 1 al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză Budapesta, 27 noiembrie 2017

La invitatia organizatorilor, Camera de Comert si Industrie Prahova a participat la cea de-a 6-a editii a Summit-ului 16 + 1 al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză, organizat la Budapesta in Ungaria, pe data de 27 noiembrie 2017.

Camera de Comert si Industrie Prahova  a fost reprezentata de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu care a condus delegatia prahoveana formata din 9 oameni de afaceri din urmatoarele domenii de activitate : transport titei prin conducte, productie utilaj industrial, comert general, sisteme de acoperiri galvanice.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Domnului Li Keqiang, Premierul R.P. Chineze si a Domnului Viktor Orban, Premierul Ungariei care au reiterat posibilitatile reale de colaborare intre China si tarile din Europa Centrala si de Est.

In cadrul acestei ample manifestari a fost organizat un eveniment de tip Business Matchmaking destinat companiilor mici si mijlocii, din Europa Centrala si de Est si din Republica Populara Chineza, care a vizat consolidarea relatiilor de colaborare economica. Cu ocazia discutiilor, intre firmele prahovene si cele chineze s-au stabilit o serie de contacte si au fost discutate mai multe posibilitati reale de colaborare pentru perioada urmatoare.

 La sfarsitul Forumului, oamenii de afaceri romani au avut o intalnire cu  delegatia oficiala care a reprezentat Romania in cadrul acestui eveniment, condusa de Dl. Paul Stanescu, Vicepremierul Romaniei.