MISIUNE ECONOMICA IN CHINA 8 – 16 noiembrie 2016

In perioada 8 – 16 noiembrie 2016, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat sub conducerea Domnului Presedinte Aurelian Gogulescu o misiune economica in R.P. Chineza, in  Yiyang, Anhua si Changsha din Provincia Hunan si la Beijing.

Delegatia romana a participat la evenimentul « Dialog intre Ceaiul Negru Chinezesc si Vinul Rosu Romanesc » care s-a bucurat de o organizare grandioasa, precum si de prezenta a peste 250 de oameni de afaceri si  oficiali romani si chinezi, precum ES Dl. Doru Costea, Ambasadorul Romaniei in R.P.Chineza,  Dl. Viorel Beltechi, Consilier Economic al Romaniei la Beijing, Dl. Radu Fodoreanu, Consilier Economic al Romaniei la Shanghai, Dl. Guang Gang, Consilier Economic al Ambasadei R.P. Chineze la Bucuresti, Dl. Hu Xhongxiong – Secretar General al PCC Yiyang, Dl.Xu Xianhui, Primarul Municipiului Yiyang, Dl. He Jian – Presedinte al CCPIT Hunan si altii.

Amplul eveniment a avut ca scop principal o imbinare a doua valente complementare privind stimularea comertului exterior dintre Romania si Provincia Hunan prin  promovarea vinului romanesc in China dar si a ceaiului negru produs in Provincia Hunan, pe piata romaneasca.

Cu aceasta ocazie, la initiativa CCI Prahova, a avut loc ceremonia semnarii oficiale a Acordului de Infratire dintre orasele Yiyang si Mizil.

O alta componenta a programului a fost deschiderea Centrului Comercial International din Changsha - capitala Provinciei Hunan, care gazduieste o expozitie permanenta cu produse locale ale diferitelor tari si reprezinta o ocazie excelenta pentru firmele din Romania de a-si expune produsele intr-un stand national, astfel ca potentialii parteneri chinezi interesati vor avea oricand posibilitatea de a cunoaste oferta de export si de a contacta ulterior producatorii romani, in vederea achizitionarii de marfuri romanesti.

Evenimentul a fost promovat si reflectat in intregime in peisajul media, de catre Radio China International – Sectia Romana.

In Beijing programul misiunii economice a cuprins o vizita de lucru la Institutul Cultural Roman unde a fost discutata posibilitatea organizarii la sediul ICR Beijing a unui amplu eveniment economic, social si cultural de promovare a judetului Prahova, care sa includa totodata o expozitie de produse specifice locale,  vini-viticole, agroalimentare, de artizanat si mestesugaresti specifice judetului  Prahova.

Aceasta deplasare s-a constituit intr-un real prilej de promovare a culturii si economiei romanesti in R.P. Chineza, intr-o stransa simbioza si s-au putut realiza importante contacte de afaceri care sa contribuie la popularizarea si exportul  vinurilor prahovene pe piata chineza.