Forum de Afaceri Romania-Moldova Ploiesti, 16.02.2017

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat, joi,  16 Februarie 2017 la sediul sau, Forumul de Afaceri Romania-Moldova- Servicii de proiectare pentru sisteme de aprovizionare cu  apă şi canalizare şi eficienţă energetică

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Moldova, in cadrul programului paneuropean EUROPE ENTERPRISE NETWORK in care Camera de Comert si Industrie Prahova este partener.

Forumul a fost deschis de Domnul Aurelian Gogulescu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova care a facut o scurta prezentare a relatiilor bilaterale cu Moldova si agenda  de actiuni comune programate pentru perioada imediat urmatoare.

Evenimentul a fost onorat atat de reprezentanti la cel mai inalt nivel ai autoritatilor publice locale: Dna Ludmila SFARLOAGA, Vicepresedinte - Consiliul judetean Prahova si Dl. Adrian DOBRE – Primar al Municipiului Ploiesti cat si de reprezentanti ai unor organizatii suport pentru mediul de afaceri, parteneri ai CCI Prahova: Asociatia Romana Confeuropa Imprese,  Asociatia Oamenilor de Afaceri din Judetul Arges ,Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova,  Fondul National de Garantare a Creditelor  pentru IMM-uri  si Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia .

La invitatia noastra au raspuns oameni de afaceri din 17 de firme  romanesti din 6 judete (Prahova Arges, Bucuresti, Dambovita, Tulcea si Galati).

Din Republica Moldova au participat reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova ;Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor din Moldova, Agentiei Achizitiilor Publice si Agentiei de Cooperare Internationala a Germaniei impreuna cu o delegatie de oameni de afaceri  din 7 companii modovenesti .

Evenimentul a cuprins atat o masa rotunda unde  specialistii din Moldova si Romania  au prezentat legislatia, conditiile de organizare a licitaţiilor , experienta in derularea de proiecte europene si de organizare de licitatii publice ,cat si o Intalnire Business to Business (B2B) intre firmele participante .

Delegatia din Moldova a efectuat si doua vizite la firme importante din judet care opereaza in domeniul tratarii si distributiei de apa: Hidroprahova SA si Exploatare Sistem Zonal Prahova SA si la Parcul Industrial Ploiesti.