VIZITA AMBASADORULUI R.S. VIETNAM - 4 aprilie 2017

In  data de 4 aprilie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Ambasada Republicii Socialiste Vietnam in Romania si Centrul de Studii pentru Indochina, a organizat vizita in judetul Prahova a E.S. Dl. Tran Thanh CONG, Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam in Romania. Acesta a fost insotit de Dl. Le Ngoc Thi, Consilier Economic in cadrul Ambasadei RS Vietnam in Romania si de Dna. Nga Ana, Atașat la Ambasada Vietnamului, dar si de E.S. Dl. Dumitru Olaru, fost Ambasador al Romaniei in Vietnam, Presedintele Consiliului de Coordonare al Centrului de Studii pentru Indochina (CSI).

Vizita a debutat cu o intalnire la sediul Consiliului Judetean Prahova cu reprezentantii administratiei judetene si locale – Dl. Bogdan Toader - Presedinte, respectiv Dna. Ludmila Sfarloaga – Vicepresedinte al Consiliului Judetean, Dl. Emil Draganescu, Subprefect Judet si Dna. Teodora Marin, Administrator Public. Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a participat la aceasta intalnire, insotind de altfel, delegatia vietnameza pe parcursul intregii vizite la Ploiesti. In continuarea programului, a avut loc o intalnire a delegatiei vietnameze la sediul CCI Prahova cu reprezentantii a 15 firme prahovene din diferite domenii de activitate, intre care transportul de produse petroliere prin conducte, productia de reductoare, proiectarea in domeniul petrolier, productia de materiale plastice, instalatii termice si sanitare, sisteme si dispozitive de iluminat, productie publicitara, turism. La aceasta intalnire au participat si trei firme vietnameze. Vizita la Ploiesti a oaspetilor vietnamezi a continuat cu o intrevedere la sediul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti cu reprezentantii conducerii prestigioasei institutii ploiestene de invatamant superior – Dl. Mihai Pascu Coloja, Rector si Dl. Mihai Minescu, Prorector. In incheierea vizitei la Ploiesti, inaltii oaspeti vietnamezi au fost primiti la sediul Upetrom 1 Mai de catre reprezentantii conducerii acestei companii prahovene emblematice pentru productia de utilaj petrolier.

Acest eveniment a avut ca scop principal promovarea relatiilor de colaborare romano-vietnameze dar si prezentarea climatului economic si comercial al judetului Prahova, cu aceasta ocazie fiind sustinute si prezentari detaliate ale mediului de afaceri vietnamez si conditiilor de colaborare si investitii.