FABRICAT IN REPUBLICA MOLDOVA la Ploiesti 27 – 29 aprilie 2017

In perioada 27 - 29 aprilie 2017,s-a desfasurat la Ploiestiin organizareaConsiliului Judetean Prahova, a Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova, a Camerei de Comert si Industrie Prahova, a Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru si a Organizatiei pentru Promovarea Exportului si Investitiilor din Republica Moldova - MIEPO, un amplu eveniment de promovare a relatiilor de colaborare Romania-Republica Moldova sub titulatura “FABRICAT IN REPUBLICA MOLDOVA”.

Acest eveniment a cuprins o expozitie cu caracter general si un forum de afaceri Romania-R. Moldova, manifestari dedicate intensificarii schimburilor comerciale bilaterale, dezvoltarii de proiecte comune si derularii de parteneriate de afaceri.

Evenimentele s-au bucurat de prezenta Dnei. Gratiela Gavrilescu, Viceprim-Ministru si Ministrul Mediului al Romaniei si a  Dlui. Octavian Calmic, Viceprim-Ministru si Ministru al Economiei al Republicii Moldova, a altor  oficiali romani si moldoveni de la nivel central si local precum si a firmelor  prahovene si moldovenesti.

In cadrul expozitiei, care s-a desfasurat intre 27-29 aprilie la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii Ploiesti, au participat peste 40 de companii din Republica Moldova reprezentand urmatoarele domenii de activitate: industrie alimentara si agricultura, productie de vinuri, bauturi spirtoase si sucuri din fructe, materiale de constructii si elemente de amenajari, prelucrarea lemnului, constructii metalice si lucrari de izolatie, articole din mase plastice, echipamente electronice, servicii profesionale – de evaluare, audit, instruire si atestare, servicii medicale, confectii, incaltaminte, bijuterii si accesorii.

Forumul de afaceri, gazduit de Sala «Unirii» de la Palatul Culturii Ploiesti,   s-a desfasurat in prezenta Dlui. Octavian Calmic, Viceprim-Ministru si Ministru al Economiei al Republicii Moldova, a Ambasadorului R. Moldova la Bucuresti, E.S. Dl. Mihai Gribincea, a Dnei. Rodica Paraschiv, Deputat si a Dlui. Sergiu Harea, Presedintele CCI a R. Moldova . Reprezentantii firmelor moldovenesti au purtat discutii cu cei peste 50 de reprezentanti ai firmelor romanesti  - din Prahova, Bucuresti, Dambovita si Buzau.

Evenimentul s-a bucurat de mediatizarea asigurata de partenerii media:- Radio Romania Actualitati, VP-TV, Radio Best fm, Radio Magic fm, Republika News, Prahova TV, Ploiesti TV Ziarul Telegrama, Ziarul Ploiestii,www.prahovaeconomica.eu,  www.prahovabusiness.ro