Agricultura si industria alimentara

Judetul Prahova are o suprafata Agricola de 272.834 hectare, cu o pondere de cca. 2% din suprafata agricola a tarii. Suprafata agricola a judetului este distribuita astfel: 53% - suprafata arabila, 26% pasuni, 13% fanete, 5% livezi si 3% podgorii de vita de vie.

In sectorul vegetal, culturile preponderente sunt: cereale pentru boabe, porumb si boabe, plante uleioase, floarea soarelui, cartofi, legume, fructe, struguri. In zootehnie, efectivul de animale, precum si sectorul avicol, asigura disponibilul si pentru alte judete ale tarii.

Principalele produse ale ramurilor sectorului agricol sunt: cereale, fructe, struguri, lapte, carne.

Industria alimentara si de bauturi este excelent reprezentata in ansamblul economiei prahovene, producand produse de panificatie, preparate din carne, produse lactate, conserve din legume si fructe, bauturi spirtoase, sucuri naturale si bauturi carbogazoase, vinuri. Vinurile produse in Judetul Prahova sunt de o calitate superioara, renumite fiind indeosebi vinurile rosii, care au facut ca judetul Prahova sa fie cunoscut ca „patria vinurilor rosii”.