In data de 9 august 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a efectuat o vizita la Skopje, in Republica Macedonia.

Cu acest prilej, Dl. Aurelian Gogulescu, a avut o serie de intalniri oficiale la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a fost primit de catre Dna. Arta Toci – Ministrul Adjunct al Afacerior Externe al Republicii Macedonia.

Discutiile purtate cu inaltul oficial macedonean au vizat atat stadiul relatiei bilaterale, precum si viitoare actiuni menite sa dezvolte cooperarea  economico-comerciala romano-macodoneana, dar si colaborarea pe multiple alte planuri – institutional, invatamant, cultura, etc. 

Miercuri, 2 august 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova, prin Presedintele sau – Dl. Aurelian Gogulescu, a avut onoarea sa gazduiasaca o intalnire de lucru cu  E.S. Dl. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania.

Dupa discutiile purtate la sediul CCI Prahova, privind relatia bilaterala si perspectivele acesteia, in contextul implinirii anul acesta a 25 ani de la infratirea dintre judetul Prahova si provincia chineza Heilongjiang, inaltul oaspete chinez, insotit de Presedintele CCI Prahova a efectuat o vizita in zona vini-viticola a judetului Prahova – regiunea Dealu Mare – Valea Calugareasca. 

Cu acest prilej, Excelenta Sa Domnul Ambasador a avut ocazia sa viziteze mai multe combinate de vinificatie si crame din zona si sa cunoasca, astfel,  importantul potential vini-viticol al judetului Prahova, in perspectiva intensificarii exportului de vinuri romanesti pe piata chineza si a dezvoltarii de investitii chinezesti in acest domeniu, in zona Dealu Mare.

Participarea reprezentantilor CCI Prahova la intalnirea de lucru a partenerilor din proiectul Erasmus +" WOBUVET", desfasurata in Italia la Camera de Comert Fermo, in perioada 7 - 11 iunie 2017 

Joi, 20 iulie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova si Consiliul Judetean Prahova au organizat vizita la Ploiesti a unei delegatii oficiale din R.P.China, conduse de Dl. Hu Yafeng – Viceguvernatorul Provinciei Heilongjiang, vizita efectuata in contextul sarbatoririi a 25 de ani de la semnarea Acordului de Colaborare intre Judetul Prahova si Provincia Heilongjiang.

Programul a cuprins intalniri oficiale cu Dl. Bogdan Toader - Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dna.Madalina Lupea – Prefectul Judetului Prahova, Dna. Rodica Paraschiv – Deputat in Parlamentul Romaniei, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, Dl. Mihail Minescu – Prorectorul U.P.G. Ploiesti, o intalnire lucru la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova si o vizita la Parcul Industrial Ploiesti.

Cu aceasta ocazie a fost semnat Memorandumul de Intelegere intre Consiliul Judetean Prahova si Provincia Heilongjiang si au fost discutate posibilitati de stimulare a schimburilor comerciale , atragerea de investitii chineze in Judetul Prahova si dezvoltarea de proiecte bilaterale in domeniul industriei de petrol si gaze, agricultura, turism montan, IT, tehnologie inalta, cultura si invatamant superior.


Camera de Comert si Industrie Prahova, reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu - Presedinte a participat in perioada 7 – 9 iunie 2017 la Forumul Investițional "Investiții și oportunități de colaborare", care a avut loc la Balti, in Republica Moldova.

Evenimentul, realizat in premiera, a avut caracter international si a fost organizat de catre Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Bălţi, consiliilor raionale din nordul ţării şi proiectului Enterprise Europe Network.

La forumul – care a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova (R.M.) pe arena internaţională, precum şi a economiei autohtone drept locaţie atractivă pentru dezvoltarea afacerilor şi investiţiilor - au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei al RM, reprezentanții Proiectului East Invest, Eurochambres, Ambasadelor acreditate în RM, dar și peste 75 de firme din Turcia, Italia, Rusia, România, Ucraina etc și cca 220 din Republica Moldova, reprezentând diverse domenii de activitate: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, automotive, industriile creative, etc. Amfitrion al evenimentului a fost Dl. Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova . In prezentarea sa sustinuta in cadrul forumului, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a mentionat premisele importante care stau la baza unei trainice si extrem de active relatii intre Judetul Prahova si R.M., amintind cele mai recente actiuni de anvergura in care CCI Prahova si CCI a Republicii Moldova au fost implicate – Expozitia „Fabricat in R.M”. de la Chisinau, la inceputul lunii februarie 2017 si targul cu vanzare „Fabricat in RM”, organizat la Ploiesti, la sfarsitul lunii aprllie a.c. , dar si date privind atragerea si dezvoltarea de investitii in cele 2 tari, impreuna cu domeniile cu un bun potential de dezvoltare a cooperarii economice.

Forumul a mai cuprins discutii B2B dintre reprezentanţii mediului de afaceri autohton şi străin. In cadrul acestei vizite de lucru in Republica Moldova, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a fost insotit de Dl. Calogero Campisi, Presedinte Asociatiei Confeuropa Imprese.

Miercuri, 5 iulie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat la sediul sau un inedit eveniment de networking, in colaborare cu Camera de Comert Marea Britanie – Romania, cu participarea E.S. Dl. Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania.

La acest eveniment au participat reprezentantii institutiilor administratiei publice judetene si locale – Prefectul Judetului Prahova – Dna. Madalina Lupea, Presedintele Consiliului Judetean Prahova – Dl. Bogdan Toader, Primarul Municipiului Ploiesti - Dl. Adrian Florin Dobre, membri ai Camerei de Comert Marea Britanie – Romania, membri ai Colegiului de Conducere al CCIPrahova, reprezentanti ai mass-media nationala si locala.

Cu aceasta ocazie a avut loc semnarea  Acordului de Colaborare intre Camera de Comert si Industrie Prahova, prin Dl. Aurelian Gogulescu- Presedinte si Camera de Comert Marea Britanie - Romania, prin Dl. Charlie Crocker - CEO.

Evenimentul a constituit un excelent prilej de reafirmare a deschiderii de colaborare intre cele doua comunitati de afaceri romana si britanica,  intre autoritatile prahovene si partea britanica, deschidere manifestata si prin intermediul prezentarilor sustinute cu aceasta ocazie si care au evidentiat oportunitatile de afaceri existente, precum si instrumentele moderne de promovare si accesare prin platforme specializate a acestor oportunitati.

Concluzia  care s-a desprins in urma acestui eveniment si care a fost sintetizata in cuvantul sau si de catre amfitrionul evenimentului - Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a fost aceea ca « un fenomen complex,  cu implicatii majore asa cum este Brexit-ul, in contextul relatiei bilaterale Romania – Marea Britanie, trebuie considerat si abordat ca pe o provocare, ca pe o oportunitate  de dezvoltare si cooperare».

Cu ocazia vizitei de lucru in Thailanda, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova alaturi de ES Dl. Komgrit Varakamin, Ambasadorul Regatului Thailandei in Romania au participat in data de 31 mai 2017, la deschiderea Targului International THAIFEX , una dintre cele mai importante expozitii din Asia, cu profil agro-alimentar, bauturi si echipamente pentru industria alimentara, la care au fost prezenti 1 919 expozanti din peste 40 de tari.
Cu aceasta ocazie au avut loc intalniri cu Dl. Somkid Jatusripitak, Vice-Priministrul Thailandei si cu Dl. Kalin Sarasin, Presedintele CCI a Thailandei, precum si cu alti oficiali si oameni de afaceri thailandezi si au fost organizate vizite la mai multe companii de interes pentru viitoare colaborari romano-thailandeze.

In data de 4 iulie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat la Sala « Europa » de la sediul sau conferinta aniversara intitulata «25 ANI de competenta si profesionalism in analizele si serviciile pentru mediu », dedicata companiei  ALS Life Sciences Romania (fosta  Laboratoarele Tonnie).

 La eveniment au luat parte cca. 50 participanti  - clienti si parteneri ai firmei, ai institutiilor deconcentrate cu atributii privind protectia mediului – Agentiile pentru Protectia Mediului din Prahova, Buzau si Dambovita, dar si reprezentanti ai companiilor care, cu aceasta ocazie, au avut ocazia sa cunoasca evolutia si performantele firmei. De asemenea, au participat, in prima parte a conferintei si membrii unei delegatii a Guvernoratului Provinciei Heilongjiang aflata in aceeasi zi in vizita la sediul CCI Prahova.

In deschiderea conferintei, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a evidentiat rolul companiei in domeniul serviciilor de testare si analize pentru mediu – atat la nivel local, cat si la nivel national si a inmanat fondatorului Laboratoarelor Tonnie – Dl. Serban Ionescu-Homoriceanu o diploma de onoare cu ocazia aniversarii. In continuare, au avut loc o serie de prezentari sustinute de membri ai companiei, dar si luari de cuvant ale invitatilor, colaboratori si clienti ai firmei.

Laboratoarele Tonnie, precursoare ale actualei companii ALS Life Science Romania  s-au infiintat in anul 1992, avand capital privat integral romanesc, pentru ca in 2014, in urma realizarii unei colaborari de tip join-venture  cu compania australiana de testari ALS Global, sa devina actuala ALS Life Sciences Romania.

ALS Life Sciences Romania este in prezent un partener de afaceri care isi respecta traditia si excelenta reputatie dobandita prin competenta si profesionalism, printre companiile din potofoliu numarandu-se Coca-Cola, Agrisol, Soceram, Timken Romania, Unilever, Uzuc, Wienerberger, Saint-Gobain Isover, Otelinox Targoviste, Cromsteel, OMV-PETROM, MOL Romania. 

Joi, 18 mai 2017, Dl. Aurelian GOGULESCU, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a primit, la sediul CCIR din Bucuresti, delegatia din R.P. Chineza condusa de Dl. WU RUICHENG, Director General al Comitetului de Afaceri Externe din cadrul Comitetului Provincial al CPPCC Guangdong, Vicepresedinte al Asociatiei de Diplomatie Publica Guangdong.

Scopul acestei vizite a fost o mai buna cunoastere reciproca precum si identificarea unor noi oportunitati de colaborare in plan economic, comercial si interinstitutional, in sensul dezvoltarii relatiei de cooperare intre judetul Prahova si Provincia Guangdong, concretizata de altfel prin numeroase Acorduri de Colaborare semnate intre diverse institutii sau primarii din judetul Prahova si Provincia Guangdong.

Cu aceasta ocazie a fost semnat Acordul de Cooperare intre Camera de Comert si Industrie Prahova si Asociatia pentru Diplomatie Publica Guangdong, care va oferi cadrul necesar dezvoltarii unor noi proiecte de colaborare bilaterala sino-romana. 


In perioada  27 iunie – 1 iulie 2017, a avut loc misiunea economica in Federatia Rusa, organizata de catre Camera de Comert si Industrie Prahova, reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte, in colaborare cu Asociatia Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa.

Din delegatie au facut parte si reprezentantii unor importante firme din urmatoarele domenii de activitate: productie de utilaj  petrolier, consultanta in domeniul lemnului si metalelor, consultanta in business, servicii si productie aferente industriei de petrol si gaze, productia  de bauturi alcoolice, consultanta IT &C. Programul delegatiei a fost deosebit de dens si a inclus  intalniri de afaceri la Camera de Comert a Federatiei Ruse, cu primire la Presedintele Sergei Katyrin si la Camerele de Comert din  Moscova, Sankt Petersburg si Yaroslav.

Aceasta misiune economica a raspuns interesului numeroaselor firme romanesti dornice de a dezvolta relatii comerciale cu parteneri din Rusia iar – prin intermediul intalnirilor efectuate -  a stabilit contactele directe cu mediul de afaceri local, necesare cunoasterii cat mai aprofundate si identificarii unor oportunitati si proiecte de cooperare si investitii.

Miercuri, 17 mai 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova a gazduit la sediul sau, o intalnire de lucru cu  E.S. Dl. Andrei GRINKEVICH, Ambasadorul Republicii Belarus in Romania.

Evenimentul, la care au participat reprezentantii a 11 companii prahovene interesate sa-si dezvolte afacerea cu parteneri bielorusi, a avut ca scop principal promovarea relatiilor de colaborare bilaterala dar si prezentarea climatului economic si comercial al judetului Prahova, respectiv din Belarus.

Vizita la Ploiesti a ES Dlui Ambasador Grinkevich a mai cuprins o intalnire cu Doamna Madalina Lupea - Prefectul Judetului Prahova, Dl. Emil Draganescu - Subprefect, Dna. Fabioara Ionescu - Administratorul Judetului Prahova si cu Dl. Eugen Pruna, Consilierul Primarului Municipiului Ploiesti, precum si o vizita la sediul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.


Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, insotit reprezentanti ai Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti si ai mediului de afaceri  a participat  in perioada 14-23 iunie 2017 intr-o vizita de lucru in  China, la invitatia Guvernoratului Provinciei Heilongjiang.

Programul deplasarii a cuprins participarea la cea de-a 28-a editie a Targului International pentru Comert si Cooperare Economica de la Harbin, precum si intalniri de afaceri la Harbin, Beijing si Shanghai.

De asemenea, scopul deplasarii a mai vizat sarbatorirea a 25 de ani de relatii de colaborare intre judetul Prahova si Provincia Heilongjiang precum si colaborari pe linie de invatamant superior, fiind organizate intalniri la Universitatea de Petrol Nord-Est din Daqing si la Univesitatea de Petrol din Beijing. 

 

In data de  2 mai 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova in colaborare cu Consulatul Onorific al Republicii Lituania la Ploiesti a organizat vizita la Ploiesti a E.S. Dl. Arvydas Pocius, Ambasadorul Republicii Lituania in Romania care a fost insotit de dna. Lina Kutkauskaite-Zilaite, Sef-adjunct de misiune.

Programul a cuprins o intalnire de lucru la sediul CCI Prahova si o vizita la sediului Consulatului Onorific al Lituaniei la Ploiesti,  inaltii oaspeti purtand cu aceasta ocazie discutii cu Dl.Aurelian Gogulescu – Presedinte CCI Prahova si Dl.Ion Antonio Tache – Consul Onorific al Republicii Lituania la Ploiesti, ce au vizat  identificarea unor oportunitati concrete de intensificare a cooperarii dintre Romania - in special judetul Prahova si Lituania.

De asemenea, a fost  organizata o intrevedere  la sediul Prefecturii Prahova, unde E.S. Dl. Ambasador  a fost primit de Dna. Madalina Lupea - Prefect si de Dna. Fabioara Ionescu – Administrator Public.

In incheierea programului, oaspetii lituanieni au vizitat  Muzeul Ceasului din Ploiesti, unic ca profil, in Romania.