Vineri, 12 ianuarie 2018, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, a primit vizita Dlui. Athanasios HOUPIS, Secretar General al Primariei Municipiului Aspropyrgos din Grecia.

Intalnirea, desfasurata in contextul semnarii, in cursul anului 2017, a Acordului de Infratire intre Municipiul Ploiesti si Municipiul Aspropyrgos, a avut ca scop aprofundarea relatiilor bilaterale si identificarea unor oportunitati de cooperare in domeniul economic, comercial si investitional, fiind dezbatuta posibilitatea organizarii, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, a unui Forum Economic Romano – Elen in luna mai 2018.

La discutii au mai participat Dl. Deputat Dragos Gabriel Zisopol - Presedintele Uniunii Elene din Romania, Dl. Ioannis MARKOS - Consilier Economic in cadrul Ambasadei Republicii Elene la Bucuresti si Dl. Prof. Dr. Ing. Mihail MINESCU - Prorectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti. 

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a primit vineri, 8 decembrie 2017 vizita E.S. Dl. Mile VASIC, Ambasadorul Bosniei si Hertegovina in Romania care a fost insotit de Doamna Tanja Bojovic Simic din cadrul Agentiei de Promovare a Investitiilor Straine din Bosnia si Hertegovina.

Cu aceasta ocazie a fost organizat Seminarul Economic Romania – Bosnia si Hertegovina, la care au participat 10 companii  interesate sa initieze sau sa dezvolte relatii de colaborare cu parteneri din Bosnia si Hertzegovina.

De altfel, scopul evenimentului a fost prezentarea conditiilor de investitii de pe piata Bosniei si Hertzegovina, identificarea oportunitatilor de colaborare bilaterala si stabilirea unui contact direct intre cele doua parti, in vederea stimularii de parteneriate reciproc avantajoase cu antreprenori din Bosnia – Hertegovina.

In cadrul evenimentului a fost transmis si mesajul Doamnei Madalina LUPEA, Prefectul Judetului Prahova, prin purtatorul de cuvant al acestei institutii, care a subliniat importanta intensificariii colaborarii intre cele doua tari, in contextul similitudinii economice si istorice si a vecinatatii geografice.

Luni, 6 noiembrie 2017, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian GOGULESCU a primit vizita E.S. Dl. SAFDAR HAYAT, Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucuresti, care a fost insotit de Dl. Shakaib Rafique, Prim-Secretarul Ambasadei.

Discutiile au vizat colaborari bilaterale, posibilitatea participarii oamenilor de afaceri pakistanezi la targuri si expozitii organizate in judetul Prahova si la Bucuresti, atragerea de investitii pakistaneze precum si oportunitatea organizarii unor misiuni economice reciproce, in cursul anului viitor.


La invitatia organizatorilor, Camera de Comert si Industrie Prahova a participat la cea de-a 6-a editii a Summit-ului 16 + 1 al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză, organizat la Budapesta in Ungaria, pe data de 27 noiembrie 2017.

Camera de Comert si Industrie Prahova  a fost reprezentata de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu care a condus delegatia prahoveana formata din 9 oameni de afaceri din urmatoarele domenii de activitate : transport titei prin conducte, productie utilaj industrial, comert general, sisteme de acoperiri galvanice.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Domnului Li Keqiang, Premierul R.P. Chineze si a Domnului Viktor Orban, Premierul Ungariei care au reiterat posibilitatile reale de colaborare intre China si tarile din Europa Centrala si de Est.

In cadrul acestei ample manifestari a fost organizat un eveniment de tip Business Matchmaking destinat companiilor mici si mijlocii, din Europa Centrala si de Est si din Republica Populara Chineza, care a vizat consolidarea relatiilor de colaborare economica. Cu ocazia discutiilor, intre firmele prahovene si cele chineze s-au stabilit o serie de contacte si au fost discutate mai multe posibilitati reale de colaborare pentru perioada urmatoare.

 La sfarsitul Forumului, oamenii de afaceri romani au avut o intalnire cu  delegatia oficiala care a reprezentat Romania in cadrul acestui eveniment, condusa de Dl. Paul Stanescu, Vicepremierul Romaniei.

Cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Turcia si la implinirea a 23 de ani de activitate a Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD, Dl. Aurelian GOGULESCU - Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a participat vineri, 27 octombrie 2017 la activitatile omagiale si cultural-artistice prilejuite de aceste aniversari.

Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Ambasadei Republicii Turcia in Romania, cu participarea Excelentei Sale Domnul Osman Koray Ertas.

Miercuri, 22 noiembrie 2017, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a participat la dezbaterea intitulata « Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti », organizata de Primaria Municipiului Ploiesti in colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti si gazduita in Aula Universitatii  ploiestene. Invitat de onoare al evenimentului - personalitatea care a tutelat aceasta dezbatere, a fost E.S. Dl. Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei.

Cu acest prilej, a fost lansat proiectul « Ploiesti – Citadela viitorului ». Au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai societatii civile, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar.

In discursul sau , Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa conceptului de ”oraş smart”, despre care a spus că ”are un potenţial uriaş de a transforma cu adevărat România într-o ţară prosperă”. 

Au luat cuvantul Rectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Pascu Coloja, Primarul Municipiului Ploiesti  -     Dl. Adrian Florin Dobre si Prorectorul UPG Ploiesti - Dl. Mihai Minescu.

In cadrul dezbaterii care a avut loc cu acest prilej, Presedintele CCI Prahova a creionat profilul economic al Municipiului Ploiesti in cateva date sugestive adresand, totodata,  Presedintelui Romaniei o intrebare legata de viitorul smart al orasului Ploiesti, al economiei acestuia,  in perspectiva epuizarii in perspectiva medie a rezervelor de combustibili fosili. Cu acest prilej, Presedintele CCI Prahova a inmanat Presedintelui Romaniei o placheta aniversara cu ocazia marcarii a 160 ani de traditie petroliera prahoveana si romaneasca, precum si monografia CCI Prahova.

Camera de Comert si Industrie Prahova o organizat vineri, 3 noiembrie 2017, la Grand Ballroom - Sky Center, cea de-a XXIV-a editie a Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE.

Evenimentul a reprezentat sarbatoarea comunitatii de afaceri prahovene in care au fost  premiate cele mai performante firme, clasificate dupa domenii, subdomenii de activitate si clase de marime.

Gala TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2017  a reunit cca. 500 participanti – reprezentanti ai companiilor laureate in TOP 10, invitati din mediul diplomatic, din administratia centrala si locala, din mediul bancar si din mass-media. In calitate de invitati speciali, au onorat cu prezenta acest eveniment E.S. Dl. Ivo Josipovic – Presedintele Croatiei intre 2010 – 2015 si E.S. Dl. Emil Constantinescu – Presedintele Romaniei intre 1996 – 2000.

Din partea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti au participat ambasadori, insarcinati cu afaceri, consilieri economici si comerciali din 35 tari.

Intre  invitatii de marca prezenti la eveniment s-au numarat: Dl. Dragos Gabriel Zisopol, Deputat – Presedinte al Comunitatii Elene din Romania, care, in calitate de Chestor al Camerei Deputatilor a transmis un mesaj din partea Parlamentului Romaniei, Dna. Rodica Paraschiv – Deputat, Dl. Bogdan Toader, Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dna. Madalina Lupea – Prefectul Judetului Prahova, Dl. Adrian Florin Dobre – Primarul Municipiului Ploiesti. Alaturi de acestia, au mai participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Energiei, precum si ai partenerilor institutionali ai CCI Prahova : Prorectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Minescu, Presedintele Camerei de Comert Marea Britanie – Romania – Dl. Charlie Crocker,  Presedintele Confindustria Romania – Filiala Prahova - Dl. Alfredo Tisocco, Presedintele Asociatiei Circolo Imprenditori Italiani in Romania – Dl. Gaetano Vernarelli,  Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) – Dl. Murat Demiray, Presedintele Patronatului IMM Prahova – Dl. Florin Duma, conducerea CECCAR – Filiala Prahova, conducatori ai institutiilor deconcentrate prahovene, precum Directia Administratiei Finantelor Publice, Directia Regionala a Finantelor Publice, Oficiul Registrului Comertului, Inspectoratul Teritorial de Munca, Biroul Vamal Interior Prahova, Protectia Consumatorilor Prahova, Colegiul Juristilor Prahova.

Firmele laureate prezente la eveniment – fac parte dintre cele 2 749 firme clasate in TOP 10, din cele 5 690 care au indeplinit conditiile de includere in TOP.In Topul National se regasesc 404 firme prahovene (dintr-un total de 12 377 din toate judetele), dintre care 52 se situeaza pe locul 1.

In cadrul Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2017, firmele laureate au primit diplome pentru clasarea in Top 10, dar si trofee pentru Responsabilitatea Sociala a Intreprinderii (30 firme laureate) si pentru performanta feminina in afaceri – “Trofeul Femeia de Afaceri” (27 antreprenoare si manageri generali de firme).

Cu ocazia celebrarii a 160 ani de traditie petroliera prahoveana, CCI Prahova a decernat in cadrul Galei Topul Firmelor Prahovene 2017, firmelor prahovene din domeniul petrolier si domeniile conexe, dar si partenerilor institutionali, o placheta aniversara.

Ceremonia de decernare a diplomelor si trofeelor s-a impletit cu un program artistic realizat in colaborare cu  Teatrul “Toma Caragiu” Ploiesti si Filarmonica “Paul Constantinescu”, dar si cu un dineu de gala.

Luni, 20 noiembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a participat la o intalnire de lucru cu E.S. Dl. Talal Mansour Alhajeri, Ambasadorul Statului Kuwait in Romania, desfasurata la sediul Ambasadei Statului Kuwait in Romania.

Intalnirea a avut ca principal scop dobandirea unei mai bune cunoasteri reciproce, cu aceasta ocazie avand loc discutii referitoare la potentialul de cooperare bilaterala si identificarea unor posibilitati de colaborare intre companiile prahovene si cele kuweitiene.

S-a discutat totodata perspectiva organizarii, de catre Camera de Comert si Industrie Prahova, a unei misiuni economice in Statul Kuwait, in cursul anului 2018, principalele domenii de activitate vizate fiind cel petrolier si petrochimic, sectoare industriale reprezentative ale economiei prahovene. 

Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a efectuat in perioada 19 – 21 octombrie 2017 o vizita de lucru in GRECIA , actiune plurivalenta organizata de Primaria Ploiesti, urmare a Acordului de Infratire dintre Municipiul Ploiesti si orasul Aspropyrgos semnat in anul 2016.

Au participat Dl. Adrian Dobre, Primarul Municipiului Ploiesti si Dl. Cristian Ganea, Viceprimar alaturi de o echipa a Primariei si mai multi reprezentanti ai Consiliului Local Ploiesti, o delegatie a Universitatii de Petrol si Gaze precum si Teatrul «Toma Caragiu » si Filarmonica «Paul Constantinescu » din Ploiesti.

Actiunea a avut loc urmare a contactelor multiple si actiunilor stabilite intre cele doua orase privind dezvoltarea unor colaborari continue pe linie institutionala, culturala, academica, sociala, economica si comerciala, cu atat mai mult cu cat orasul Aspropyrgos este situat intr-o zona industrializata in apropierea Atenei, cu specific de petrol si gaze.

Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a avut cu aceasta ocazie o serie de intalniri si discutii de lucru cu reprezentantii conducerilor CCI Atena, CCI Pireu precum si Camera de Comert pentru Micii Industriasi din Atena

Intalnirile din cadrul programului profesional au fost onorate de prezenta Domnului Manuel DONESCU, Consilier Economic in cadrul Ambasadei Romaniei la Atena.


Camera de Comert si Industrie Prahova in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Institutia Prefectului Prahova, au organizat in data de 13 noiembrie 2017, evenimentul: CAMPANIA DE POPULARIZARE A INVATAMANTULUI DUAL.

Interesul manifestat de participanti s-a oglindit in participarea numeroasa, atat a reprezentantilor scolilor cu profil profesional si tehnic, dar mai ales a operatorilor economici din judetul Prahova, direct interesati de acest subiect.  

Marti, 10 octombrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti a primit vizita Dnei. Natasha Nikolova, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania.

Intalnirea a avut ca scop realizarea unei mai bune cunoasteri reciproce si discutarea unor oportunitati de cooperare precum si a unor potentiale planuri viitoare.

Au fost discutate aspecte privind stimularea schimburilor comerciale bilaterale,  extinderea activitatii unor companii prahovene pe piata macedoneana, desfasurarea unor proiecte bilaterale in domeniul vini-viticol , constructii si petrol si gaze, dinamizarea activitatii Asociatiei Oraselor Infratite Republica Macedonia – Republica Moldova – Romania, precum si initiative de cooperare culturala. 

Cu ocazia implinirii a 25 ANI de invatamant economic universitar la Ploiesti, in contextul evenimentelor aniversare desfasurate cu acest prilej in cadrul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, in data de 16 noiembrie 2017 a avut loc in aula Universitatii, deschiderea conferintei internationale intitulate „ Economia Europeana si Societatea Digitala, in Contextul Geopolitic Actual”.

La acest eveniment de amploare au participat parteneri si colaboratori institutionali ai UPG Ploiesti – reprezentanti ai administratiei publice locale, parlamentari ai Judetului Prahova, numeroase alte institurii si organizatii, parteneri academici din strainatate.

Camera de Comert si Industrie Prahova care desfasoara un traditional si deosebit de activ parteneriat cu UPG Ploiesti – materializat in numeroase si extrem de utile actiuni si evenimente - a fost reprezentata de catre Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte,  care - cu acest prilej - a adresat un cuvant la aniversare colaboratorilor din mediul academic ploiestean.

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat joi, 5 octombrie 2017, vizita in judetul Prahova a reprezentantilor diplomatici ai Tarilor Africane acreditati la Bucuresti, respectiv din Africa de Sud, Algeria, R.D. Congo, Ghana, Maroc, Madagascar, Senegal, Sudan, Tunisia.

Vizita a avut ca scop explorarea oportunitatilor de colaborare, stabilirea de parteneriate de afaceri si atragerea de turisti straini in judetul Prahova. Astfel, programul profesional a debutat cu o vizita a companiei Confind, investitie privata cu capital integral romanesc, specializata in furnizarea de echipamente si servicii in domeniul petrolului si gazelor naturale. Inaltii oaspeti au participat la o prezentare a companiei si au realizat un tur al halelor de productie.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a realizat o prezentare a potentialului economic, comercial si turistic al judetului Prahova, cu accent pe investitiile straine provenind din tarile reprezentate in cadrul evenimentului.

A urmat o vizita a Centrului Medical Sanconfind, spital privat modern, care pune la dispozitia pacientilor echipamente si servicii medicale profesionale pentru tratamentul bolilor neurologice, cardiovasculare, dermatologice, reumatice sau ortopedice.