Gala Topul Firmelor Prahovene 2013

„Oscarul” comunității afacerilor prahovene 25 octombrie 2013, Complexul “Sky Center” Păulești 

 

În ambianța specială a complexului Sky Center din Păulești s-a desfășurat în seară zilei de 25 octombrie 2013 Gala „TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE” 2013, eveniment jubiliar organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediție. 

Prin participarea numeroasă și la un înalt nivel, asigurată de cei peste 400 de participanți – reprezentanți ai firmelor laureate și distinși invitați din țară și străinătate, prin programul variat și totodată bine echilibrat între ceremonia de decernare a diplomelor și trofeelor și programul artistic, îmbinat cu dineul, dar și cu momente surpriză, evenimentul a reprezentat și de această dată, un veritabil Oscar al comunității afacerilor prahovene. 

Cu ocazia acestui eveniment special, comunitatea de afaceri a județului Prahova a celebrat performerii prahoveni – cele mai bune firme, prin prisma rezultatelor financiare ale anului 2012, recompensând valoarea, perseverență și excelență în afaceri cu numeroase categorii de diplome distincții și trofee. 

În cadrul galei Topului Firmelor Prahovene 2013 s-au evidențiat și s-au premiat cu diplome, primele 10 firme pentru fiecare domeniu și clasa de mărime. De asemenea, au fost acordate o serie de distincții și trofee  – unele devenite tradiționale – alte, în premieră, astfel: 

 • Distincția de Onoare acordată firmelor clasate 5 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri în TOP; 
 • Distincția de Merit pentru Export, acordată firmelor cu activitate de export produse și servicii; 
 • Trofeul «10 Ani de Excelență în Afaceri », acordat firmelor clasate 10 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri în TOP; 
 • Trofeul «Femeia de Afaceri» acordat Doamnelor având calitatea de proprietar/asociat sau manager general și reprezentând firmele clasate  în Top 10; 
 • Trofeul „Responsabilitatea Socială a Companiilor” acordat în premieră, firmelor care implementează cu succes conceptul de Responsabilitate Socială a Companiilor pentru o dezvoltare durabilă. 

Pentru a marca ediția jubilară, a XX-a, a Galei Topului Firmelor Prahovene, CCI Prahova a decernat un Trofeu de Merit 20 ANI, partenerilor și colaboratorilor săi – din mediul de afaceri,
din mediul diplomatic, din administrația județeană și locală, dar și colegilor din sistemul cameral românesc și din străinătate. 

Un moment special în desfășurarea Galei de Premiere, a fost acela în care, în cuprinsul alocuțiunii rostite de Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, acesta a invitat pe scenă, pentru a-i decerna trofeul jubiliar 20 ANI, pe Dl. Alexandru Badea, Directorul General al companiei Coral Impex, care s-a remarcat în timp, dar în mod special în cursul anului 2013, pentru o serie de trofee importante primite pentru activitatea performantă, în cadrul unor gale antreprenoriale internaționale. Coral Impex, firma membră a CCI Prahova a câștigat chiar în cursul acestui an importante premii la Montreux, în Elveția, la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, iar la începutul lunii decembrie va primi un nou premiu la Viena, în Austria. 

Evenimentul organizat de CCI Prahova a reunit nu numai elita comunității afacerilor prahovene, dar și numeroase personalități din mediul diplomatic, din mediul economico-social al județului Prahova,  reprezentanți la vârf ai administrației loale și centrale. Astfel, numeroși reprezentanți ai Corpului Diplomatic acrediatat la București – ambasadori, însărcinați cu afaceri și consilieri economici de la 23 de ambasade străine în România (Albania, Austria, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Egipt, Federația Rusă, Irak, Iran, Irlanda, Republica Lituania, Liban, Malaezia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Nigeria, Palestina, Polonia, Qatar, Serbia, Slovenia, Ungaria), au onorat cu plăcere această invitatie 

Oaspeți din străinătate ai evenimentului au fost delegațiile a trei camere de comerț cu care CCI Prahova are acorduri de cooperare: CCI Kherson – Ucraina, CCI a Republicii Moldova, CCI Bosnia-Herzegovina. 

Alte personalități prezente la eveniment: parlamentari ai județului Prahova, reprezentanți ai Ministerului Economiei și Ministerului Afacerilor Externe, Prefectul județului Prahova și   Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, care au adresat un mesaj în cadrul momentului de deschidere al galei, Administratorul Public al județului Prahova, Viceprimarii Municipiului, Ploiești, Primarul orașelor prahovene Azuga și Bușteni, conducători ai instituțiilor deconcentrate prahovene, președinți de camere de comerț și industrie județene din România, reprezentanții unor importante instituții financiar-bancare. 

Organizarea de înalt nivel a acestui eveniment de marcă al comunității de afaceri a județului Prahova a fost posibilă cu contribuția generoasă a sponsorilor și partenerilor Galei – Coral Impex – sponsor principal, Afiliu Trans, Alexandrion Grup România, Alinso Group, Apă Talea, Baupartner, Bergenbier,  Cameron România, Carmistin, Confind, Domeniile Viticole Tohani, Esperandza Com Impex, Lido Girbea, Modpack System,   Oztasar, Tymbark Maspex România, Yazaki România. 

Alături de aceștia, .partenerii media – The Money Channel, Televiziunea regională “Valea Prahovei” și portalul de afaceri Prahova Business – au asigurat o excelență promovare și vizibilitate evenimentului. De altfel, Gala Topul Firmelor Prahovene 2013 a fost transmisă integral, în direct de televiziunea „Valea Prahovei”, iar canalul The Money Channel a difuzat un reportaj al evenimentului în grupajul de știri din prime-time, din 28 octombrie. 

Tuturor acestor companii valoroase le mulțumim pentru că ne-au fost alături cu sufletul, cu emoțiile dar și cu o bine-venită susținere materială. 

Unul din momentele-surpriză ale galei a fost realizat de către firma Sprinten Infomar, editoare a Ziarului „Ploieștii” care i-a înmânat Președintelui CCI Prahova, Dlui. Aurelian Gogulescu, o medalie omagială, realizată pentru a marca 95 ani de la Marea Unire din 1918. 

Sărbătoarea elitei comunității de afaceri a județului Prahova, celebrată în Gala din 25 octombrie 2013 a reprezentat, și în acest an jubiliar, un eveniment-reper al vieții economice prahovene. La strălucirea acestuia au contribuit locația specială, pusă la dispoziție de compania Oztasar – sponsor al evenimentului, colaborator tradițional al CCI Prahova – invitații de marca, programul variat și bine echilibrat, suportul generos al sponsorilor și partenerilor, emoțiile firmelor laureate, strădania și entuziasmul organizatorilor. Evenimentul jubiliar, care a marcat 20 de ediții ale Topului Firmelor Prahovene, rămâne astfel, un moment de referință pentru activitatea CCI Prahova privind evidențierea și susținerea imaginii companiilor performanțe, care își aduc o contribuție semnificativă la dezvoltarea economiei locale și românești. 

PALMARES

 • 1975 – firme se situează pe primele 10 locuri în TOP
 • 981 – firme se situează pe primele 3 locuri în TOP
 • 447 – firme se situează pe locul 1 în TOP
 • Diplome de TOP pentru primele 10 firme, la fiecare domeniu / grupă de activitate corespunzător codului CAEN de 3 cifre și clasa de mărime;
 • Distincția de Onoare – acordată firmelor clasate 5 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri în TOP – 76 companii laureate;
 • Distincția de Merit pentru Export – acordată firmelor cu activitate de export produse și servicii – 99 companii laureate;
 • Trofeul « 10 Ani de Excelență în Afaceri « acordat firmelor clasate 10 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri în TOP – 29 companii laureate;
 • Trofeul «Femeia de Afaceri» acordat Doamnelor având poziția de acționar sau manager general și reprezentând firmele care se situează pe primele 3 locuri în Top – 23 trofee acordate.
 • Trofeul Responsabilității Sociale a Companiilor – acordat firmelor care au implementat cu succes conceptul responsabilității sociale pentru o dezvoltare durabilă (punctarea și evaluarea s-a făcut în baza unui formular completat de firme);
 • Trofeul de Merit « 20 ANI » acordat partenerilor și colaboratorilor instituționali ai CCI Prahova, dar și companiilor care au susținut și sustin activitatea CCI Prahova.

Cu ocazia Topului Firmelor Prahovene 2013 a fost realizat Catalogul Top 2013, o lucrare tipărită și în format electronic, o excelentă bază de date cu toate cele 1975 firme aflate în TOP10, dar și cu informații la zi despre economia județului Prahova.

Revista „Dynamic Business” – ediția festivă, editată de CCI Prahova a apărut, de asemenea, cu această ocazie.

SPONSORI

PARTENERI MEDIA

închide Panel