Vizita E.S. Dl. Mihai GRIBINCEA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România

În data de 27 ianuarie 2016, Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat vizita la Ploiești a E.S. Dl. Mihai GRIBINCEA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, care a fost însoțit de Dl. Denis JELIMALAI, Consilier pe Probleme Economice și Comerciale în cadrul Ambasadei.

Acest eveniment a marcat prima vizită efectuată în afara Bucureștiului de către Dl. Ambasador de la momentul preluării mandatului în România, lucru de altfel precizat personal de către însuși Dl. Ambasador, care și-a motivat alegerea prin aprecierea față de activitatea susținută a Camerei de Comerț și Industrie Prahova și a autorităților locale în sprijinirea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova.

Deplasarea a avut că scop familiarizarea cu realitățile economice și investiționale din Județul Prahova, prezentarea mediului de afaceri prahovean și identificarea unor oportunități de colaborare bilaterală, precum și continuarea unor proiecte deja existente.

Evenimentul a cuprins o vizită la sediul Palatului Administrativ, unde înalții oaspeți însoțiți de Dl. Aurelian Gogulescu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova au avut o întrevedere cu Dna. Rodica PARASCHIV, Prefect al Județului Prahova și Dl. Bogdan TOADER, Vicepreședinte cu atribuții de Președinte al Consiliului Județean Prahova.

Au avut loc discuții generale privind profilul economic al județului Prahova, oportunitățile de colaborare socială, culturală, educațională și instituțională între diferitele raioane ale Republicii Moldova și județul Prahova, fiind evidențiată excelenta relație tradițională promovată și cultivată de autoritățile prahovene cu partenerii și frații moldoveni și sprijinul constant acordat acestora.

Punctul următor al vizitei a fost Camera de Comerț și Industrie Prahova, unde au participat Dl. Aurelian Gogulescu, Președinte CCI Prahova,  Dl. Constantin Trestioreanu, Vicepreședinte al CCI Prahova și Dl. Antonio Tache, Director General al Companiei IPM Partners,  membri în Colegiul de Conducere al CCI Prahova.

Au avut loc discuții privind relațiile tradiționale cu CCI a Republicii Moldova, întâlnirile cu oficialii moldoveni, forumurile de afaceri organizate la Ploiești sau în Republica Moldova, menționându-se că această sustenabilă activitate a condus la stabilirea unor excepționale relații de colaborare bazate pe încredere și prietenie care constituie baza unei creșteri susținute a schimburilor comerciale bilaterale și a poziționării României pe primul loc între partenerii comerciali ai R. Moldova.

A fost menționat aportul CCI Prahova la transferul de expertiză în domeniul parcurilor industriale și aplicarea modelelor de bune practici și în Moldova și a fost evocat succesul parteneriatului celor 3 firme prahovene INSPET, HABAU și IPM PARTNERS la construcția gazoductului Iași – Ungheni și oportunitatea participării la continuarea acestuia cu tronsonul Ungheni-Chișinău.

Ținând cont de interesul ambelor părți, ca propunere imediată a fost avansată posibilitatea înființării unui magazin cu produse alimentare moldovenești în orașul Ploiești, într-un spațiu pus la dispoziție de către Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Ultima vizită din periplul ploieștean a fost la sediul SC CONPET SA unde au fost discutate posibilități de colaborare între România și Republica Moldova în domeniul energetic.

Scroll to Top

Caută