Masă rotundă pe teme de mediu

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat marți, 23 februarie 2016, la sala “Europa” de la sediul său, împreună cu Asociaţia Green Revolution, masa rotundă pe teme de mediu – Green Business Index 2016.

Acest eveniment s-a desfășurat în cadrul Proiectului multianual Green Business Index (GBI) lansat de către Asociația Green Revolution în 2010.

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performanței de mediu conform ISO 14031 din România, un mecanism de promovare şi monitorizare a inițiativelor verzi din mediul de afaceri românesc și un mijloc de asistență și formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu.

La eveniment – alături de organizatori și de partenerii de la Green Revolution – au participat 35 reprezentanți ai firmelor prahovene, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate de mediu la nivel local – Dna. Camelia Iuliana Steliean, Șef Serviciu Calitatea Factorilor de Mediu în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și Dna. Rodica Elena Ștefănescu, Comisar la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova și reprezentanți ai mass-media.

În deschiderea evenimentului, Directorul General al CCI Prahova – Dna. Maria Ciobanu a salutat participanții și a apreciat inițiativa Asociației Green Revolution, concretizată până acum în 2 colaborări cu CCI Prahova – masa rotundă pe teme de mediu de anul acesta, dar și cea de anul trecut – accentuind deschiderea CCI Prahova de a se implică în colaborări cu organizații și instituții cu expertiză în probleme specifice – cum este și cea de mediu.

În continuare, Dna. Raluca Fiser – Președinte al Asociației Green Revolution – cea mai importantă asociație de ecologie urbană din România – a prezentat aspectele generale ale proiectului Green Business Revolution care beneficiază de finanțare din partea Guvernului Norvegiei. Acesta este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilității față de mediu a companiilor din România, care furnizează servicii de asistență și formare în vederea îmbunătățirii performanței de mediu a companiilor. Proiectul este bazat pe indicatori de performanță de mediu recunoscuți la nivel internațional: ISO 14031, ISO 26000, ISO 16001 și este dezvoltat cu sprijinul unei echipe de experți.

Instrumentele proiectului ajută companiile să își evalueze performanțele în managementul mediului, să identifice oportunități de îmbunătățire a performanțelor de mediu, să fie mai transparente în privința performanțelor de mediu. Anual sunt premiate cele mai responsabile companii față de mediu, în cadrul Galei Green Business Index, un eveniment care contribuie la vizibilitatea companiilor participante.

Prezentarea modalității de utilizare a instrumentelor proiectului a fost de mare interes pentru firmele reprezentate la eveniment – o parte dintre acestea fiind deja familiarizate cu aceste instrumente, iar cealaltă parte, urmând să aplice pentru realizarea unei diagnoze privind  eficientizarea activității din punctul de vedere al protecției mediului.

În finalul evenimentului, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu privire la instrumentele proiectului și modul în care acestea pot fi valorificate de către firme gratuit.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută