Vizita E.S. Dr. Mile VASIC – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei în România

Luni, 22 februarie 2016, Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat vizită în județul Prahova a E.S. Dr. Mile Vasic, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei în România, vizită ce a constituit prima ieșire oficială în afară Bucureștiului a Domnului Ambasador de la momentul preluării mandatului în România.

Evenimentul a cuprins o întâlnire de lucru la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, unde înaltul oaspete a fost primit de Dl. Președinte Aurelian Gogulescu, întâlnire ce a avut că scop o mai bună cunoaștere reciprocă, familiarizarea cu realitățile economice și investiționale din Județul Prahova și identificarea unor oportunități de colaborare bilaterală dar și discutarea celor deja existente.

Au avut loc discuții în marja relațiilor stabilite de-a lungul timpului între CCI Prahova și parteneri din Bosnia și Herțegovina, atât la nivel diplomatic, cât și administrativ sau economic și a fost exprimată intenția comună privind intensificarea activităților prevăzute prin Acordul de Colaborare semnat în anul 2013 între CCI Prahova și CCI Banja Luka.

În contextul unei prezențe reduse a unei comunități bosniace integrate în România, Dl. Ambasador și-a exprimat intenția de a canaliza eforturile de stimulare a colaborării bilaterale pe domeniul relațiilor economice și comerciale dintre cele două țări și de a direcționa potențialul bosniac de cooperare cu țările vest-europene către țări din Europa de Est, întrucât piețele acestora sunt mai accesibile și au un caracter similar cu cel din Bosnia – Herțegovina.

Evenimentul a mai cuprins o vizită la sediul companiei OZTASAR – cel mai mare producător de confecții de damă din România, unde au fost continuate discuțiile privind colaborarea economică între Județul Prahova și Bosnia și Herțegovina.

Scroll to Top

Caută