Vizită reprezentanților Ambasadei Republicii Bulgaria în România

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Bulgaria, în dată de 3 martie 2016 a avut loc tradițională vizită la Ploiești a reprezentanților Ambasadei Republicii Bulgaria în România, sub conducerea Domnului Chavdar Dimov, Însărcinat cu Afaceri a.i. și Ministru Plenipotențiar.

Programul a cuprins ceremonia de depunere de coroane la Statuia Vânătorilor din Ploiești, monument ridicat în cinstea eroilor din Războiul de Independența , urmată de o reuniune la sediul CCI Prahova, unde alături de Dl. Președinte Aurelian Gogulescu și echipa CCI Prahova au participat : Dna. Rodica Paraschiv – Prefect al Județului Prahova, Dl. Bogdan TOADER, Vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Dl. Răzvan URSU, Viceprimar al Municipiului Ploiești.

Au avut loc discuții privind excelență colaborare bilaterală, evoluția schimburilor comerciale care în anul 2015 au depășit 3,7 miliarde Euro, acțiunile organizate în colaborare cu Secția Economică a Ambasadei condusă de Dl. Consilier Economic Bronislav Denev, dar și aspecte ce vizează istoria comună a celor două popoare și contribuția județului Prahova în eliberarea Bulgariei de sub dominație otomană.

A fost menționată înființarea în cursul anului 2016 a Consulatului Onorific al Republicii Bulgaria în România, cu sediul la Ploiești, eveniment de o deosebită importantă în perspectiva dezvoltării schimburilor economice între cele două țări, ce va marca deschiderea unor noi punți de legătură pentru contacte de afaceri, economice, comerciale, profesionale și interumane între cele două țări.

Scroll to Top

Caută