Vizită în România a Directorului General ONUDI

Bucureşti, 17 martie 2016: Directorul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (ONUDI), dl. LiYong, a efectuat o vizită de lucru joi, 17 martie, la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), unde a fost primit de dl. Aurelian Gogulescu, Vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR și preşedinte al CCI Prahova şi dl. Virgil Goagă, Director Relaţii Externe al CCIR.

Dialogul s-a axat pe modalitățile concrete de implicare a mediului privat din România, în parteneriat cu autoritățile statului, în îndeplinirea programelor desfășurate sub egida ONUDI, care vizează implementarea la nivel global a Agendei 2030 și a obiectivelor de dezvoltare industrială durabilă și inclusivă.

„Camera de Comerț și Industrie a României este onorată să-şi folosească expertiză și să pună la dispoziţie potențialul de relaționare pe plan național și internațional de care dispune întregul Sistem Cameral, pentru a identifica oportunitățile de relansare a industriei românești și a-i asigura dezvoltarea sustenabilă pe termen lung. România poate avea un aport important și poate prezența un portofoliu interesant de exemple de bună practică în domenii noi de dezvoltare, cum ar fi parcurile industriale. Noi am învăţat din exemplul Turciei şi acum, la rândul nostru, putem oferi modele pentru Republica Moldova”, a declarat dl Aurelian Gogulescu, Vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR.
„ONUDI are în obiectiv implementarea de programe de dezvoltare industrială sustenabilă, în mod deosebit în domeniile verzi. Participarea României în acţiunile ONUDI este deosebit de importantă pentru noi, având în vedere tradiția acestei colaborări și valoroasă expertiză dovedită în cadrul unor proiecte din domeniul industrial, al tehnologiei informației și comunicațiilor, energiei și mediului”, a declarat directorul general al ONUDI, dl. LiYong.
Camera de Comerț și Industrie a României poate deveni principala interfaţă în colaborarea cu România pentru viitoarea perioadă. În acest sens, părțile au propus semnarea unui memorandum de înţelegere între CCIR și ONUDI.

ONUDI organizează conferinţe şi forumuri internaţionale pentru promovarea oportunităților de dezvoltare industrială și este interesată de realizarea unor seminarii privind procedurile sale de achiziţii, în vederea implicării companiilor româneşti în lanţurile valorice. Totodată, ONUDI urmăreşte organizarea, în România, a unei conferinţe regionale privind dezvoltarea parcurilor industriale.

Informații de background

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) s-a constituit în 1966, că organism autonom în cadrul Națiunilor Unite, cu mandatul de promovare a dezvoltării industriale durabile. Organizația cuprinde 170 de state membre și are sedii la Viena (sediul principal), Geneva, Bruxelles și New York.
România este membru al Consiliului pentru dezvoltare industrială, cu un mandat care expiră la 31 decembrie 2017 și deține vicepreședinția Consiliului din partea grupului de state din Europa de Est.

Scroll to Top

Caută