O nouă fabrică inaugurată de investitorul american FEDERAL MOGUL

O nouă importantă investiție americană s-a inaugurat astăzi în Prahova, în parcul industrial WDP, la Ariceștii Rahtivani, în prezența Primului Ministru – Dl. Dacian Cioloș, a Ambasadorului SUA la București, E.S. Dl. Hans Klemm și  a Dlui Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-Mogul Motorparts și Co-CEO, Federal-Mogul Holdings Corporation.

Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost reprezentată la acest eveniment inaugural de către Dl. Aurelian Gogulescu, însoțit de Directorul General, Dna. Maria Ciobanu și de Directorii Direcțiilor de Promovare, Respectiv Relații.

Noua investiție americană, o fabrică producătoare de ștergătoare de parbriz are o suprafață de 12.000 metri pătrați și a creat cca. 300 de noi locuri de muncă.

Federal-Mogul a fost înființată în Detroit, în 1899, cu sediul internațional în Southfield, Michigan. Compania are peste 50.000 de angajați în 34 de țări.

Grupul Federal Mogul produce deja la Ploieşti plăcuţe de frână şi mai are fabrici în Polonia (două fabrici de piese), Cehia şi Ungaria. Compania se aşteaptă că nouă fabrică să producă aproximativ 20 milioane de ştergătoare până la sfâr­şitul lui 2016. Federal-Mogul Motorparts produce piese pentru sectoarele auto, feroviar şi aerospace. Cei mai mari clienţi sunt Volkswagen şi Ford.

Scroll to Top

Caută