Seminar – “Cauți surse de finanțare pentru compania ta?”

Camera de Comerț și Industrie Prahova CENTRUL ENTERPRISE EUROPE NETWORK a organizat miercuri, 20 aprilie, ora 11.00 la sediul sau din Ploiești, Str. Cuza Vodă Nr. 8 sala Europa, Et 1, seminarul “Cauti surse de finanțare pentru compania ta?”

În deschiderea evenimentului, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dl. Aurelian GOGULESCU a prezentat experiența acumulată în derularea de fonduri europene atât la nivel de țară cât și la nivelul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dar și așteptările legate de perioada de programare 2014-2020.

Programul seminarului a cuprins teme de interes pentru companiile care doresc să acceseze programe europene finanțate din fondurile structurale sau programe finanțate din bugetul de stat, în condițiile în care trebuie să-și asigure cofinanțarea și cash-flow-ul necesar derulării proiectului.

Au avut loc prezentări realizate de către reprezentanții autorităților care administrează diferitele programe:

  • Agenția de Dezvoltare Regională Sud–Muntenia care administrează Programul Operațional Regionale;
  • Oficiul Teritorial al IMM-urilor care gestionează Programele naționale pentru IMM-uri cu finanțare de la Bugetul de stat;
  • Consultanți cu experiență atât națională cât și europeană în finantare, și care au prezentat bune practici din perioada trecută de programare, lecții învățate, cât și noutățile aduse de viitoarele programe, tipurile de finanțări care pot fi accesate de către firme pentru a se dezvolta sau pentru a gestiona mai bine resursele prin economisire. Au fost aduse în atenția auditoriului și surse alternative de finanțare – capital privat, fonduri de investiții, finanțări în model ESPC (Energy Service Performance Contract)

Au fost prezentate servicii și produse bancare, utile care doresc să facă investiții.

Evenimentul a cuprins pe lângă prezentări și o sesiune de întrebări şi răspunsuri continuată cu o sesiune de networking, care a oferit posibilitatea de socializare, de identificare a noi parteneri, consultanți, servicii și produse bancare.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută