Târgul de Job-uri – ediția a XIII-a

Joi, 9 iunie a.c., începând cu orele 10:00, s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Târgului de Job-uri organizat de Universitatea Petrol Gaze din Ploiești, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, în Corpul I al UPG Ploiești.

Având în vedere condițiile concrete de pe piață forței de muncă în perioada actuală – nevoia stringentă de specialiști în anumite domenii de activitate, pe de o parte și oferta diversificată de absolvenți a UPG Ploiești, pe de altă parte, această acțiune a reprezentat o reală oportunitate atât pentru angajatori, cât și pentru cei interesați de identificarea unui loc de muncă.

Ediția din acest an a reunit 42 de firme din județele Prahova, Buzău, Ilfov și din Municipiul  București, care au ofertat un număr de 320 locuri de muncă în domeniile: petrol și gaze, mecanic, automatizare, domeniul economic și financiar-bancar, construcții, IT, industrie ușoară, turism.

CCI Prahova, prezentă în cadrul acestui târg nu numai că organizator, dar și că expozant – prin Centru Europe Direct – a organizat împreună cu firma de recrutare Manpower un workshop – dezbatere privind rolul internshipului.

Totodată, firma K&D London a organizat o sesiune de informare – recrutare în cadrul unui seminar, pe pozițiile specific ofertate.

Din informațiile consemnate de către firmele participante în cadrul unui chestionar completat la finalul târgului, a rezultat că recrutatorii au colectat peste 500 CV-uri de la aplicanți. De asemenea, firmele au apreciat această ediție că fiind cea mai de amploare și cea mai calitativă din punctul de vedere al organizării.

închide Panel