Vizită în România a delegației Consiliului de Promovare a Cooperării Sud-Sud din R.P. Chineză

În zilele de 18 și 19 iulie 2016, o delegație oficială reprezentând Consiliul de Promovare a Cooperării Sud-Sud din Beijing –  R.P. Chineză, condusă de Dl. Președinte Lyu Xinhua, a efectuat o vizită de lucru în România, fiind însoțită pe parcusul întregului program de  ES Dl. Xu Feihong, Ambasadorul RP Chineză în România.

Din delegația oficială au făcut parte și  doi foști Ambasadori ai RP Chineze în România – ES Dna. Huo Yuzhen respectiv ES Dl. Liu Zengwen. De asemenea, au fost prezente 15 companii reprezentative din domenii precum: finanţe – bănci, industria textilă, echipamente şi produse ale industriei electrice, echipament medical, infrastructură, construcţii (autostrăzi, poduri, tuneluri), material rulant, managementul apelor ş.a.

Luni, 18 iulie 2016, delegația a fost primită de către Dl. Aurelian Gogulescu în dubla sa calitate de Președinte al CCI Prahova și Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, fiind organizat un Forum de Afaceri ce a cuprins  discuții bilaterale privind viitoare colaborări româno-chineze în domeniul economic și investițional.

În cea de-a două zi,  întreagă delegație a efectuat o deplasare în județul Prahova unde  înalții oaspeți chinezi au fost primiți de Dl. Bogdan Toader, Președintele Consiliului Județean Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, Președintele CCI Prahova și Dl. Andrei Tudor, Director General al Parcului Industrial Ploiești.

Programul de la Ploiești a cuprins vizite, întâlniri și discuții de afaceri la sediul Parcului Industrial Ploiești și la două importante companii din incinta parcului – YUNGCHENG PLATE (capital chinez) și MODPACK SYSTEM (capital românesc) precum și o vizită la sediul companiei CABLUL ROMÂNESC.

Discuțiile au vizat posibilitatea atragerii de investiții chineze în județul Prahova precum și stabilirea de parteneriate comerciale cu partea chineză.

Scroll to Top

Caută