Semnarea Memorandumului de înțelegere între CCIR și Comisia Municipală de Comerț din Shanghai – SCOFCOM

Dl. Aurelian Gogulescu, vicepreședinte al CCIR pe linie de reprezentare și președinte al CCI Prahova a semnat din partea CCIR Memorandumul de Înțelegere.

La eveniment au participat, pe lângă o delegație de oameni de afaceri reprezentativă pentru Shanghai, condusă de doamna Shang Yuying, președinta Comisiei Municipale de Comerț din Shanghai, și numeroși antreprenori și manageri români.

Dl. Gogulescu a vorbit în deschiderea seminarului despre importanța consolidării relațiilor economice și comerciale dintre România și Shanghai, „una din cele mai importante zone economice, care a înregistrat în 2015 cel mai mare și important ritm de creștere a PIB-ului, de 2.500 miliarde USD. (…) Prin semnarea acestui Memorandum ne propunem creșterea schimburilor comerciale, dar și promovarea relațiilor economice între Shanghai și România. Desigur, realizarea acestui deziderat depinde foarte mult de dvs., oamenii de afaceri. În același timp, ne propunem să atragem cât mai multe investiții chineze în România. Sunt multe domenii în care putem colabora”.

Energia, infrastructura, turismul, industria agro-alimentară și financiar-bancară sunt domeniile nominalizate de Dl. Gogulescu, care a subliniat în mod special necesitatea înființării unei  curse aeriene directe Shanghai – București, „o situaţie mai veche, dar extrem de importantă pentru mediul de afaceri”.

La rândul său, Dna. Shang Yuying s-a referit la strategia de dezvoltare a potențialului tehnico-științific adoptată de municipalitatea Shanghai, strategie axată pe două direcții principale: dezvoltarea zonelor de comerț liber cu caracter pilot și înființarea de centre de creație și inovare în domeniul științific, în paralel cu preocuparea pentru investiții în străinătate, în vederea creșterii eficienței acestora. Șefa delegației chineze a lansat firmelor românești invitația de a participa la cea de-a 5-a  ediție a expoziției internaționale din domeniul Tehnologiei și Științei (20 – 25 aprilie 2017). De asemenea, Dna. Shang Yuying a apreciat în mod deosebit faptul că la Shanghai funcționează un Biroul de Reprezentare al CCI Prahova, despre a cărui activitate Dl. Gogulescu a amintit, în cadrul discuțiilor purtate.

La seminar a participat din partea chineză și dl. Gan Gang, Consilier Economic al Ambasadei R. P. Chinei în România, iar din partea română, doamna Cristina Ciocârlă, Director Invest România.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută