Cooperare economică între România şi Provincia Fujian, China, pentru dezvoltarea investiţiilor bilaterale

Bucureşti, 18 octombrie 2016: Domnul Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte la nivel de reprezentare CCIR şi preşedinte al CCI Prahova, a primit astăzi, 18 octombrie 2016, la CCIR Business Center, delegaţia din Provincia Fujian, Republica Populară Chineză, condusă de domnul Hong Jiexu, viceguvernator al Provinciei Fujian.

În debutul întâlnirii, dl. Aurelian Gogulescu a făcut o scurtă descriere a potenţialului investiţional al României şi a descris principalele servicii oferite mediului de afaceri autohton de către CCIR. Dl. Gogulescu a subliniat și posibilitatea participării companiilor din Provincia Fujian la principalele târguri şi expoziţii organizate de Romexpo, în vederea dezvoltării de noi parteneriate şi dobândirii de noi colaboratori în domenii de interes comun.

La rândul său, viceguvernatorul Provinciei Fujian a mulţumit Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru implicare şi a făcut o scurtă prezentare a Provinciei Fujian: „PIB-ul per capita al regiunii se ridică la valoarea de 10.000 USD, fiind astfel în top 10 la nivelul Chinei, iar schimburile comerciale dintre Fujian şi România au o valoare de 140 milioane Euro. Aceste cifre prezintă un mare potenţial de dezvoltare a colaborării bilaterale”.

De asemenea, partea chineză a invitat companiile româneşti să participe la evenimentele expoziţionale organizate în Provincia Fujian, subliniind principalele domenii de interes: industria petrochimică, industria uşoară (procesarea alimentelor, industria textilă), electronice şi turism.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre CCIR şi Oficiul de Relaţii Externe al Provincie Fujian, colaborarea dintre cele două organizaţii urmează să se materializeze într-un forum de afaceri, care se va desfășura la Bucureşti, în noiembrie a.c., cu sprijinul autorităţilor Provinciei Fujian.

Din delegaţia chineză au făcut parte oficialităţi de rang înalt din cadrul administraţiei publice a Provinciei Fujian, precum şi un număr de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Informaţii de background

Schimburile comerciale dintre România şi China au înregistrat, la finele anului 2015, o valoare de 3,4 miliarde Euro, cu un total al exporturilor de 524,78 milioane Euro şi importuri de 2,9 miliarde Euro. La nivelul anului 2015, R.P. China se află pe locul 6 în topul celor 10 ţări partenere la import. Conform ONRC, la 31 august 2016, în România erau înregistrate 11.978 companii chineze, cu un capital social subscris chinez de 314 milioane Euro. China ocupă locul 19 în topul investitorilor străini în România.

Sursa: http://ccir.ro/2016/10/18/cooperare-economica-intre-romania-si-provincia-fujian-china-pentru-dezvoltarea-investitiilor-bilaterale/

Scroll to Top

Caută