Ceremonia semnării oficiale a Acordului de Înfrățire dintre orașele Yiyang și Mizil

În perioada 8 – 16 noiembrie 2016, Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat sub conducerea Domnului Președinte Aurelian Gogulescu o misiune economică în R.P. Chineză, în  Yiyang, Anhua și Changsha din Provincia Hunan și la Beijing.

Delegatia română a participat la evenimentul «Dialog între Ceaiul Negru Chinezesc și Vinul Roșu Românesc» care s-a bucurat de o organizare grandioasă, precum și de prezența a peste 250 de oameni de afaceri și oficiali români și chinezi, precum ES Dl. Doru Costea, Ambasadorul României în R.P.Chineză,  Dl. Viorel Beltechi, Consilier Economic al României la Beijing, Dl. Radu Fodoreanu, Consilier Economic al României la Shanghai, Dl. Guang Gang, Consilier Economic al Ambasadei R.P. Chineze la București, Dl. Hu Xhongxiong – Secretar General al PCC Yiyang, Dl.Xu Xianhui, Primarul Municipiului Yiyang, Dl. He Jian – Președinte al CCPIT Hunan și alții.

Amplul eveniment a avut că scop principal o îmbinare a două valențe complementare privind stimularea comerțului exterior dintre România și Provincia Hunan prin promovarea vinului românesc în China dar și a ceaiului negru produs în Provincia Hunan, pe piață românească.

Cu această ocazie, la inițiativa CCI Prahova, a avut loc ceremonia semnării oficiale a Acordului de Înfrățire dintre orașele Yiyang și Mizil.

O altă componentă a programului a fost deschiderea Centrului Comercial Internațional din Changsha – capitală Provinciei Hunan, care găzduiește o expoziție permanentă cu produse locale ale diferitelor țări și reprezintă o ocazie excelență pentru firmele din România de a-și expune produsele într-un stand național, astfel că potențialii parteneri chinezi interesați vor avea oricând posibilitatea de a cunoaște oferta de export și de a contacta ulterior producătorii români, în vederea achiziționării de mărfuri românești.

Evenimentul a fost promovat și reflectat în întregime în peisajul media, de către Radio China Internațional – Secția Română.

În Beijing programul misiunii economice a cuprins o vizită de lucru la Institutul Cultural Român unde a fost discutată posibilitatea organizării la sediul ICR Beijing a unui amplu eveniment economic, social și cultural de promovare a județului Prahova, care să includă totodată o expoziție de produse specifice locale, vini-viticole, agroalimentare, de artizanat și meșteșugărești specifice județului Prahova.

Această deplasare s-a constituit într-un real prilej de promovare a culturii și economiei românești în R.P. Chineză, într-o strânsă simbioză și s-au putut realiza importante contacte de afaceri care să contribuie la popularizarea și exportul vinurilor prahovene pe piață chineză.

Scroll to Top

Caută