Forum de Afaceri România-Moldova

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat, joi, 16 Februarie 2017 la sediul său, Forumul de Afaceri România-Moldova- Servicii de proiectare pentru sisteme de aprovizionare cu apă şi canalizare şi eficienţă energetică.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Moldova, în cadrul programului paneuropean EUROPE ENTERPRISE NETWORK în care Camera de Comerț și Industrie Prahova este partener.

Forumul a fost deschis de Domnul Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova care a făcut o scurtă prezentare a relațiilor bilaterale cu Moldova și agenda de acțiuni comune programate pentru perioada imediat următoare.

Evenimentul a fost onorat atât de reprezentanți la cel mai înalt nivel ai autorităților publice locale: Dna Ludmila SFÂRLOAGĂ, Vicepreședinte – Consiliul județean Prahova și Dl. Adrian DOBRE – Primar al Municipiului Ploiești cât și de reprezentanți ai unor organizații suport pentru mediul de afaceri, parteneri ai CCI Prahova: Asociația Română Confeuropa Imprese, Asociația Oamenilor de Afaceri din Județul Argeș ,Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova,  Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri  și Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

La invitația noastră au răspuns oameni de afaceri din 17 de firme românești din 6 județe (Prahova, Argeș, București, Dâmbovița, Tulcea și Galați).

Din Republica Moldova au participat reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova; Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Moldova, Agenției Achizițiilor Publice și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei împreună cu o delegație de oameni de afaceri din 7 companii moldovenești.

Evenimentul a cuprins atât o masă rotundă unde specialiștii din Moldova și România au prezentat legislația, condițiile de organizare a licitaţiilor, experiența în derularea de proiecte europene și de organizare de licitații publice ,cât și o Întâlnire Business to Business (B2B) între firmele participante.

Delegația din Moldova a efectuat și două vizite la firme importante din județ care operează în domeniul tratării și distribuției de apă: Hidroprahova SA și Exploatare Sistem Zonal Prahova SA și la Parcul Industrial Ploiești.

Scroll to Top

Caută