Evenimentul ”Fabricat în Republica Moldova” la Ploiești

În perioada 27 – 29 aprilie 2017, s-a desfășurat la Ploiești în organizarea Consiliului Județean Prahova, a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și a Organizației pentru Promovarea Exportului și Investițiilor din Republica Moldova – MIEPO, un amplu eveniment de promovare a relațiilor de colaborare România-Republica Moldova sub titulatura “FABRICAT ÎN REPUBLICA MOLDOVA”.

Acest eveniment a cuprins o expoziție cu caracter general și un forum de afaceri România-R. Moldova, manifestări dedicate intensificării schimburilor comerciale bilaterale, dezvoltării de proiecte comune și derulării de parteneriate de afaceri.

Evenimentele s-au bucurat de prezența Dnei. Grațiela Gavrilescu, Viceprim-Ministru și Ministrul Mediului al României și a Dlui. Octavian Calmic, Viceprim-Ministru și Ministru al Economiei al Republicii Moldova, a altor oficiali români și moldoveni de la nivel central și local precum și a firmelor  prahovene și moldovenești.

În cadrul expoziției, care s-a desfășurat între 27-29 aprilie la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii Ploiești, au participat peste 40 de companii din Republica Moldova reprezentând următoarele domenii de activitate: industrie alimentară și agricultură, producție de vinuri, băuturi spirtoase și sucuri din fructe, materiale de construcții și elemente de amenajări, prelucrarea lemnului, construcții metalice și lucrări de izolație, articole din mase plastice, echipamente electronice, servicii profesionale – de evaluare, audit, instruire și atestare, servicii medicale, confecții, încălțăminte, bijuterii și accesorii.

Forumul de afaceri, găzduit de Sala «Unirii» de la Palatul Culturii Ploiești,  s-a desfășurat în prezența Dlui. Octavian Calmic, Viceprim-Ministru și Ministru al Economiei al Republicii Moldova, a Ambasadorului R. Moldova la București, E.S. Dl. Mihai Gribincea, a Dnei. Rodica Paraschiv, Deputat și a Dlui. Sergiu Harea, Președintele CCI a R. Moldova. Reprezentanții firmelor moldovenești au purtat discuții cu cei peste 50 de reprezentanți ai firmelor românești  – din Prahova, București, Dâmbovița și Buzău.

Evenimentul s-a bucurat de mediatizarea asigurată de partenerii media:- Radio România Actualități, VP-TV, Radio Best fm, Radio Magic fm, Republika News, Prahova TV, Ploiești TV Ziarul Telegramă, Ziarul Ploieștii, www.prahovaeconomica.euwww.prahovabusiness.ro.

Scroll to Top

Caută