Tranzacție germano-italiană pe piața de construcții din România: Baupartner cumpără Magnetti

Grupul de construcții Baupartner, deținut de omul de afaceri german Michael Dietrich, va prelua firma Magnetti Building România, parte a grupului italian Magnetti, tranzacția fiind evaluată de Consiliul Concurenței. Italienii de la Magnetti se ocupă de proiecte de construcții industriale, comerciale și de logistică, având două hale de producție, la Bergamo și București.
În București, Magnetti se ocupă cu producția și comercializarea de prefabricate din beton. Firma din România a italienilor va fi preluată de germani prin intermediul a două companii, Bauelemente Reinvest S.R.L. și Bauelemente S.R.L.
Firma din România a italienilor va fi preluată de germani prin intermediul a două companii, Bauelemente Reinvest S.R.L. și Bauelemente S.R.L.
Bauelemente a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 98,6 milioane de lei (22,1 milioane de euro) și un profit de 9,2 milioane de lei (2 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe. În România, compania a avut afaceri în ușoară creștere, până la 25 de milioane de euro, din care 1 milion de euro le-au reprezentat doar vânzările de stâlpi din beton pentru agricultură.

Grupul Baupartner, înființat în 2006, cuprinde 15 companii care activează pe piața din România în diverse domenii de la proiectare, construcții, producție de elemente prefabricate din beton, producție de țevi sudate, producție de energie regenerabilă din biogaz, imobiliare și agricultură. La nivel de grup, cifra de afaceri consolidată a fost de 50 de milioane de euro în 2015.

către articolul din Profit

Scroll to Top

Caută