Vizită de lucru în Republica Moldova

Camera de Comerț și Industrie Prahova, reprezentată de Dl. Aurelian Gogulescu – Președinte a participat în perioada 7 – 9 iunie 2017 la Forumul Investițional “Investiții și oportunități de colaborare”, care a avut loc la Bălți, în Republica Moldova.

Evenimentul, realizat în premieră, a avut caracter internațional și a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Bălţi, consiliilor raionale din nordul ţării şi proiectului Enterprise Europe Network.

La forumul – care a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova (R.M.) pe arena internaţională, precum şi a economiei autohtone drept locaţie atractivă pentru dezvoltarea afacerilor şi investiţiilor – au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei al RM, reprezentanții Proiectului East Invest, Eurochambres, Ambasadelor acreditate în RM, dar și peste 75 de firme din Turcia, Italia, Rusia, România, Ucraina etc și cca 220 din Republica Moldova, reprezentând diverse domenii de activitate: agricultură, industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, automotive, industriile creative, etc. Amfitrion al evenimentului a fost Dl. Sergiu Hârea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova . În prezentarea sa susținută în cadrul forumului, Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a menționat premisele importante care stau la baza unei trainice și extrem de active relații între Județul Prahova și R.M., amintind cele mai recente acțiuni de anvergură în care CCI Prahova și CCI a Republicii Moldova au fost implicate – Expoziția „Fabricat în R.M”. de la Chișinău, la începutul lunii februarie 2017 și târgul cu vânzare „Fabricat în RM”, organizat la Ploiești, la sfârșitul lunii aprilie a.c. , dar și date privind atragerea și dezvoltarea de investiții în cele 2 țări, împreună cu domeniile cu un bun potențial de dezvoltare a cooperării economice.

Forumul a mai cuprins discuții B2B dintre reprezentanţii mediului de afaceri autohton şi străin. În cadrul acestei vizite de lucru în Republica Moldova, Dl. Președinte Aurelian Gogulescu a fost însoțit de Dl. Calogero Campisi, Președinte Asociației Confeuropa Imprese.

Scroll to Top

Caută