Alexandrion atacă piața din SUA și deschide o distilerie în statul New York

Principalul producător și importator de băuturi alcoolice din România, Alexandrion, va investi 100 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii, într-o distilerie. Nawaf Salameh, fondatorul businessului, a explicat la o conferință de presă ținută de Ministerul comerțului, mediului de afaceri și antreprenoriarului, că în două – trei luni urmează să fie selectat locul proiectului, ce va fi cu siguranță în statul New York.

Salameh a mai spus că va fi păstrat brandul Alexandrion și că distileria din SUA va produce o gamă de produse adaptate la piața locală, focusul fiind pe bourbon, wiskey, rom și gin, dar și coniacul Brâncoveanu.

În prezent, Alexandrion are în portofoliu atât produsele proprii precum vinars Brancoveanu, brandy Alexandrion, vodka Alexander si Kreskova și lichiorurile Saber, dar și mărci de import precum vodka Beluga, șampania Piper Heidsieck, whisky-ul Glenfiddich sau coniac-ul Camys.

Alexandrion, un business de 25 de milioane de euro în 2015, a fost fondat de Nawah Salameh în urmă cu 20 de ani, devenind unul dintre principalii producători și importatori de băuturi alcoolice pe plan local. Proprietarul companiei a detaliat în cadrul emisiunii Profesioniștii în Retail cu ce alternativă vine în țară unde anual se vând 70-80 de milioane de litri de alcool medicinal și cum își propune să educe consumatorii români.

cărte articolul din Wall-Street

 

Scroll to Top

Caută