ASPEN ENERGY – Conferință la nivel înalt

În data de 27 septembrie 2017, La Centrul de Afaceri « Lumina Verde » din Parcul Industrial Ploiești, a avut loc Conferință la nivel înalt ASPEN ENERGY, în organizarea Institutului Aspen România, în parteneriat cu CCI Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești și UPG Ploiești . Ideea organizării acestui eveniment la Ploiești a apărut cu prilejul unei acțiuni dedicate sectorului petrolier și organizate la sediul CCI Prahova împreună cu Institutul Aspen România la sfârșitul lunii martie a acestui an. Conferință ASPEN ENERGY, organizată anual, cu scopul de a se adresa actorilor din domeniul energetic din regiunea Mării Negre și Mării Caspice, a marcat prin ediția de anul acesta 160 ani de tradiție petrolieră prahoveană și românească. Summitul pe energie de la Ploiești a reunit – că speakeri – reprezentanți ai guvernelor Republicii Moldova și Georgiei, ai Guvernului României, experți în domeniul energetic – din țară și din străinătate, leaderi ai companiilor din sectorul privat. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul dl. Mircea Geoană – Președintele Institutului Aspen România, dl. Adrian Candu – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dna. Grațiela Gavrilescu – Viceprim-Ministru, Ministru pentru Mediu, dl. Toma Petcu – Ministrul pentru Energie, iar în calitate de parteneri de organizare – dl. Bogdan Toader – Președintele Consiliului Județean Prahova, dl. Adrian Florin Dobre – Primarul Municipiului Ploiești, dl. Mihai Minescu – Prorector UPG Ploiești. Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a punctat în cuvântul sau din cadrul remarcilor introductive, o serie de date și cifre cu privire la industria petrolieră prahoveană actuală.

Evenimentul a fost structurat pe paneluri de discuții în care s-au dezbătut subiecte de mare interes, la zi în problematica energetică: Dezvoltarea unei piețe competitive a energiei în România și interconectarea pe piața energetică regională și europeană; O nouă paradigmă – securitate, interconectivitate și fezabilitate; Tradiție și inovație în sectorul energetic din România; Viitorul energiei. În cadrul panelurilor au luat cuvântul următorii speakeri: dl. Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe, dl. Octavian Calmic – Ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, dl. Ilia Eloshvili – Ministrul Energiei din Georgia, dl. Mehmet Ogutcu – Președinte Global Resources Partnership, Fondator al Bosphorus Energy Club, dl. Nicolae Havrilet – Președinte ANRE, reprezentanții conducerii unora dintre cele mai puternice companii din sectorul oil & gas și energetic, prezente în România – Transelectrica , Conpet, Enel România, Rafinăria Vega, Enevo Group, Veolia, CEZ România.

De asemenea, au participat în cadrul panelurilor experți pe energie din cadrul Departamentului de Stat al SUA și reprezentanți ai Institutului Politehnic din Virginia – SUA. Au fost reprezentate și Asociația Română a Concesionarilor Offshore și Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră. Între personalitățile de marca prezente la acest eveniment, s-au numărat dl. Maros Sefcovic – Vice-Președinte al Comisiei Europene, Responsabil cu Uniunea Energetică și E.S. dl. Hans Klemm – Ambasadorul SUA în România . Participarea la summit a fost deosebit de numeroasă, personalităților prezente alăturându-li-se reprezentanții a peste 70 companii importante din județul Prahova, precum și un număr mare de ziariști din presă națională și locală.

Scroll to Top

Caută