Conferința regională „Afaceri în siguranță”

Grupul interinstituțional Protector România, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Prahova au organizat marți, 26 septembrie 2017, la centrul de evenimente Centrum din Ploiești, prima ediție din seria de conferință regionale intitulate «Afaceri în Siguranță».

Evenimentul a fost deschis de către Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, cu un cuvânt de bun-venit și cu câteva considerații legate de potențialul de export al județului Prahova.
La eveniment au participat cca. 100 membri ai comunității de afaceri din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, respectiv județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, precum și reprezentanți ai Direcțiilor Vamale județene și ai camerelor de comerț din regiune.

Reprezentanții instituțiilor reunite în Grupul Protector – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Agenția Națională de Administrare Fiscală – din cadrul Ministerului Finanțelor, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Serviciul Român de Informații – au prezentat teme de interes pentru operatorilor economici implicați în tranzacționarea, comercializarea și furnizarea de produse și servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor restricții internaționale pe anumite destinații .

Prezentările au vizat problemetica sancțiunilor internaționale, a controlului exporturilor de produse militare, controlul operațiunilor cu produse cu dublă utilizare, atribuțiile ANAF în implementarea sancțiunilor militare, controlul vamal al operațiunilor cu dublă utilizare și militare, implicații ale sancțiunilor unilaterale asupra operatorilor economici români.

Scroll to Top

Caută