Recepția de Toamnă a Economiei Austriece în România

Marți, 5 septembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, în dubla sa calitate de Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova și Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a participat la ”Recepția de Toamnă a Economiei Austriece în România”.

Evenimentul a fost găzduit de Dl. Gerd Bommer, Consilier Comercial al Ambasadei Austriei la București, bucurându-se de participarea Dlui. Gabriel Gheorghe, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și a Dlui. Franz Weiler, Președintele Consiliului Investitorilor Străini, precum și de prezența celor mai importanți investitori austrieci din România.

Cu această ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu a subliniat excelentele relații de colaborare pe care Camera Națională a României, precum și CCI Prahova, le-au întreținut de-a lungul timpului cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București și cu sistemul cameral austriac, reiterând totodată importanța relațiilor de colaborare cu Austria pentru economia românească.

Austria este al doilea cel mai mare investitor în România, în anul 2017 fiind înregistrate 7321 companii cu capital austriac. Totodată, valoarea schimburilor comerciale bilaterale în cursul anului trecut a depășit 3.7 miliarde de euro, Austria fiind al 2-lea cel mai important partener la import al României și ocupând locul 12 în topul țărilor partenere la export.

Scroll to Top

Caută