Ce hotărâre a luat Direcția Silvică Prahova cu privire la lemnele de foc?

Direcția Silvică Prahova a precizat într-un comunicat, faptul că în urma unei analize cu privire la aprovizionarea populației cu lemn de foc, s-a constatat că, într-adevăr, există o criză a acestuia, care s-a manifestat încă din anul 2016.

Prin urmare, s-a stabilit că, la nivelul țării, există 2.035 unități teritorial administrative dependente de lemn în ceea ce privește încălzirea populației, ceea ce înseamnă un necesar de lemn de foc de 7,15 milioane metri cubi. De asemenea, instituția de profil prahoveană precizează faptul că, la nivelul județului, în urma centralizării necesarului de lemn de foc comunicat de către unitățile administrativ- teritoriale, a rezultat un volum de 53.114 metri cubi. Fapt care a determinat Regia Națională a Pădurilor- Romsilva, printr-un plan de management, să stabilească drept prioritate alocarea de lemn de foc pentru comunitățile locale, plan care se va face în baza unei metodologii care are criterii clare de repartizare a lemnului de foc către comunități.

Direcţia Silvică Prahova dă asigurări că, „pentru anul 2018, instituţia va vinde o cantitate de 279 mii de metri cubi, dintre care 130 de mii de metri cubi direct prin ocoalele silvice, iar diferența – prin firme specializate de exploatare a lemnului. „Din cantitatea de 130 mii de metri cubi, apreciem că în jur de 60 mii de metri cubi vor reprezenta lemn de foc sau lemn de lucru subțire, care este folosit, de regulă, pentru încălzirea locuințelor.

către articolul din Ziarul Prahova

Scroll to Top

Caută