Dezbaterea « Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti »

Miercuri, 22 noiembrie 2017, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a participat la dezbaterea intitulată «Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti», organizată de Primăria Municipiului Ploiești în colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și găzduită în Aula Universității ploieștene. Invitat de onoare al evenimentului – personalitatea care a tutelat această dezbatere, a fost E.S. Dl. Klaus Iohannis, Președintele României.

Cu acest prilej, a fost lansat proiectul «Ploiești – Citadela viitorului». Au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai societății civile, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar.
În discursul său , Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa conceptului de ”oraş smart”, despre care a spus că ”are un potenţial uriaş de a transforma cu adevărat România într-o ţară prosperă”.

Au luat cuvântul Rectorul UPG Ploiești – Dl. Mihai Pascu Coloja, Primarul Municipiului Ploiești – Dl. Adrian Florin Dobre și Prorectorul UPG Ploiești – Dl. Mihai Minescu.

În cadrul dezbaterii care a avut loc cu acest prilej, Președintele CCI Prahova a creionat profilul economic al Municipiului Ploiești în câteva date sugestive adresând, totodată, Președintelui României o întrebare legată de viitorul smart al orașului Ploiești, al economiei acestuia, în perspectiva epuizării în perspectiva medie a rezervelor de combustibili fosili. Cu acest prilej, Președintele CCI Prahova a înmânat Președintelui României o plachetă aniversară cu ocazia marcării a 160 ani de tradiție petrolieră prahoveană și românească, precum și monografia CCI Prahova.

Scroll to Top

Caută