România, cea mai bine clasată ţară din Europa Centrală şi de Est, din punct de vedere al uşurinţei cu care se plătesc taxele

Țara noastră a urcat 8 poziţii, până pe locul 42 în clasamentul global PwC Paying Taxes 2018, care măsoară uşurinţa plăţii taxelor şi impozitelor pentru o companie tipică în 190 de economii din întreaga lume.

Potrivit raportului specialiştilor, acest lucru face ca ţara noastră să fie pe primul loc în Europa Centrală şi de Est, privind modalitatea în care se plătesc taxele. Aceasta este cea mai bună clasare a României de când se realizează clasamentul Paying Taxes de către PwC, ceea ce denotă progresele făcute în ultimii ani de România în privinţa uşurării procesului de plată a taxelor, prin facilitarea plăţilor online şi reducerea sarcinii fiscale totale.

„Practic, România a devenit acum cea mai bine clasată ţară din Europa Centrală şi de Est în clasamentul Paying Taxes, dacă exceptăm Ţările Baltice, care sunt performere la nivel mondial în privinţa uşurinţei plăţii taxelor”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Potrivit PwC, performanţa României este cu atât mai notabilă, cu cât o serie de ţări din Europa Centrală şi de Est au înregistrat o deteriorare a poziţiei în clasament, în principal pe fondul majorării fiscalităţii. Astfel, Croaţia a coborât de pe locul 49, pe poziţia 95, Ungaria a coborât de pe 77 până pe poziţia 93, Bulgaria de pe 83, pe poziţia 90, iar Polonia, de pe locul 47 pe poziţia 51.

către articolul din Adevărul

Scroll to Top

Caută