Clusterul “Bio Concept Valea Prahovei”, lansat la CCI Prahova

Pro Business, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și Direcția Agricolă Județeană Prahova au organizat in data de 26 ianuarie 2018 conferința “Clusterul Bio Concept Valea Prahovei și rolul acestuia în dezvoltarea agriculturii ecologice. Aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică”.

La eveniment, deschis de către Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, au fost prezenți antreprenori din diverse domenii de activitate care produc și comercializează produse ecologice, dar și un fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

Clusterul Bio Concept Valea Prahovei s-a constituit având la bază idea dezvoltării agriculturii ecologice. Scopul acestui cluster este de a stimula membrii săi, în special producătorii de produse ecologice, să dezvolte produse inovatoare și să conecteze această activitate în contextul mai larg al bioeconomiei. În prezent, clusterul dispune de o buna prezentare la nivelul județului Prahova, dar și al regiunii Sud-Muntenia.

Domeniile de activitate cele mai reprezentative pentru agricultura ecologică din județul Prahova sunt cultivarea viței de vie, producția de miere de albine, afine, cătină, legume și livezi, ultimele două fiind în stadiul de certificare.

Conferința și-a propus să explice mai bine membrilor clusterului avantajele acestui model de afaceri, dar și să atragă noi membri, nu doar din județul Prahova.
Pricipalele teme abordate au fost:

  • Agricultura ecologică în context național și european –modalități de sprijin pentru operatorii din domeniu
  • Avantajele exportului de produse ecologice
  • Cum conectăm agricultura ecologică la bioeconomie. Aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică
  • Prezentarea clusterului Bio Concept Valea Prahovei și a inițiativelor sale de viitor
  • Prezentarea Centrului de Afaceri pentru Export Prahova (CAE).

Proiectul are ca target: firme, camere de comerț, universități, experți IT&C, membrii clusterului „Bio Concept Valea Prahovei”, autorități locale, asociații profesionale și ONG-uri.

Biroul de Presă al CCI Prahova

Scroll to Top

Caută