Investiţi în România! Conferinţă ZF, luni 2 aprilie. Trei fabrici de peste 100 mil. euro vin în Argeş, Dâmboviţa şi Olt. Cine sunt investitorii care au pariat pe România
Bancnote euro

Ziarul Financiar organizează luni 2 aprilie la hotelul Marriott din Capitală conferinţa „Investiţi în România“, un eveniment la care vor participa cei mai mari investitori (străini şi români), cele mai importante companii, cei mai mari angajatori, cei mai mari antreprenori români şi fonduri de investiţii.

Două grupuri industriale din Turcia – Yildiz Entegre şi Arcelik – şi producătorul de an­velope Pirelli, controlat de o companie din China, au în derulare proiecte de in­vestiţii de cel puţin 100 de milioane de euro fiecare, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor publice. Acestea sunt cele mai mari in­vestiţii străine aflate în derulare în prezent în România, iar finalizarea lor va aduce peste 1.500 de noi locuri de muncă, dar şi o con­tri­buţie semnificativă la exporturile României. Proiectele Arctic (din Dâmboviţa) şi Pirelli (din Olt) sunt sprijinite cu ajutoare de stat.

Cea mai mare investiţie străină de la zero anun­ţată în ultimul an pe piaţa locală este a gru­pului turc Yildiz Entegre. Grupul are în derulare o investiţie de 150 de milioane de euro într-o fabrică producătoare de MDF, un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, în comuna Oarja din judeţul Argeş. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 460.000 de metri pătraţi, fiind situată în apropiere de Piteşti. Investiţia va crea 450 de locuri de muncă şi ar putea genera afaceri de 200 mil. euro.

catre articolul din Ziarul Financiar

închide Panel