Ion Lixandru, ARILOG: Creşterea consumului se vede în dezoltarea sectorului de logistică

Avem o veste bună – a crescut producţia anul trecut, creşte şi acum, dar creşte consumul prin prisma beneficiilor în sistemul de stat, ceea ce nu aduce valoare adăugată pentru noi, a spus Ion Lixandru, Vicepreşedinte ARILOG, în cadul evenimentului ZF Transport, Logistics&Automotive Summit 2018.

Producţia va creşte, din păcate creştem rulajele libere care se şi văd, o luăm de la Vest, Oradea, ALba, Cluj, Timişoara, Sibiu, Braşov, Arad. Avem Iaşul care se dezvoltă pe IT şi universităţi.

Nu putem să le legăm decât cu mai multe vehicule pe şosele şi logistica se mută în camioane pentru că creşte consumul. Nicio platformă nu are la momentul acesta bază de desfacere. Mutând-o pe camioane, înseamnă că avem un cost ridicat. Avem un cost cu 16% mai mare utilizând infrastructura actuală. Unde avem două benzi pe sens să ducem viteza la 70 de km pe oră. Să nu mai punem maşini pe trecerea de pietoni, în intersecţii. Nu poţi să faci logistica, să duci copilul la şcoală, lucruri care ne îngreunează viaţa tuturor.

catre articolul din Ziarul Financiar

închide Panel