Modele de afaceri, prezentate la o conferință imobiliară și de investiții

Un ministru, trei președinți ai Camerelor de Comerț, reprezentanți ai administrației județene, doi primari și peste 50 de oameni de afaceri au participat marți, 13 martie 2018, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, la Conferința imobiliară și de investiții intitulată “Perspective, Oportunități și Provocări pentru Investiții”. Evenimentul, organizat împreună cu Camera de Comerț Româno-Britanică (reprezentată de Președintele Charlie Crocker) și cu Camera de Comerț Belgia-România (Președinte: Alain Schodts), a fost deschis de către Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu și de E.S. Thomas Baekelandt, Ambasador al Regatului Belgiei în România.

“Scopul acestui eveniment, inițiat împreună cu cele două Camere de Comerț partenere, este de a prezenta investiții de succes cu care ne mândrim și care sunt veritabile modele de urmat și exemple de bună practică pentru alți investitori care vor să-și deschidă afaceri aici. Prahova este un județ dinamic, puternic, reprezentativ, dar și foarte ușor adaptabil din punct de vedere economic, care face față provocărilor, ce nu sunt deloc puține în vremurilor pe care le trăim”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

La rândul său, E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei în țara noastră, prezent în premieră la sediul CCI Prahova, a pus accent în cuvântul său pe câteva aspecte deosebit de importante legate de investițiile străine: alegerea unei locații cu facilități de utilități și infrastructură; aspectele legate de protecția mediului; finanțarea și suportul din partea reprezentanților autorităților publice locale.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri și antreprenoriat, Radu Oprea, a punctat că “anul acesta va fi unul predictibil pentru mediul de afaceri. Vom promova pachete legislative care să ajute companiile și vom finaliza Legea parteneriatului public-privat. Incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, francizele, toate vor veni în sprijinul IMM-urilor doar prin simplificarea cadrului egal. Mesajul meu este unul de dialog pentru companii, iar Prahova este un exemplu de bună practică pentru toți investitorii”.

Apoi, pe parcursul mai multor ore, cei prezenți au putut afla câteva dintre secretele unor companii de succes din Prahova, Bucuresti si Arges, printre speakeri numărându-se Ivan Lokere, CEO Alinso Business Park; Marian Orzu, Partner Dunwell; Nawaf Salameh, CEO Alexandrion; George Balaci, Technical Director Warehouses De Pauw; Mamas Koutsayiannis, Partner Moore Stephens; Ion Antonio Tache, General Manager IPM Partners; Valentin Mălăescu, General Manager Modpack System; Constantin Bruma, Swiss Capital; David Blockx, Owner  Homeclass; Daniel Petre, Director Deloitte România; Ștefan Tudorie, Baupartner Group; Arcadie Parfinie, Ernst&Young Tax Senior Manager; Maarten Deboo, Owner at Wizmo; Olimpia Doru, General Manager New Design Composite; Dan Coman, General Manager Electrovox.

De asemenea, suprefectul Emil Drăgănescu și administratorul public al județului, Fabioara Ionescu, au pus accent pe deschiderea autorităților județului Prahova în atragerea investitorilor, iar primarii orașului Mizil, Silviu Negraru și comunei Ariceștii Rahtivani, Alexandru Cristea au punctat câteva aspecte legate de modul prin care au reușit să atragă investiții în localitățile lor, dar și cum vor să o facă și de acum înainte.

În cursul zilei de miercuri, 14 martie 2018, cei prezenți la Forum vor vizita câteva companii din județ: Ploiești West Park, BAT, Coba Automotive, Federal Mogul și Coilprofil.

Scroll to Top

Caută