Turkmenistan, interesat de colaborarea cu firme românești

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, a fost prezent miercuri, 14 martie 2018, la simpozionul intitulat „Strategia Energetică și a Transporturilor în Turkmenistan”, organizat la sediul Universității Petrol și Gaze din Ploiești, invitat de onoare fiind Ambasadorul Turkmenistanului la București, E.S. Sorhat Jumayev. La eveniment moderat de către Prorectorul UPG Ploiești, Prof. Univ. Dr. Ing. Mihail Minescu, au fost prezenți Corneliu Condrea – consilier la Ministerul Energiei, Cătălin Niță – Director Executiv al Federației Patronale Petrol și Gaze, reprezentați ai unor companii din domeniul gazelor naturale, cadre didactice și studenți din Turkmenistan la UPG Ploiești.

„Suntem mereu în contact cu Universitatea din Ploiești și ne leagă multe acțiuni realizate până în prezent în comun. Sunt convins că vom colabora și în viitor în domeniul petrolului și gazelor naturale. Țara noastră este un jucător important în regiune, fiind al patrulea producător mondial de gaze naturale. Suntem interesați să cooperăm și cu firme din România, mai ales că traseul nostru este unul orientat către Uniunea Europeană”, a spus Ambasadorul Turkmenistanului la București.

Referitor la colaborarea economică dintre cele două țări, președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a spus că „relația noastră de afaceri cu Turkmenistanul este puțin vizibilă. Ne dorim să dezvoltăm colaborări nu doar la nivel academic, ci și economic, prin organizarea de misiuni economice sau forumuri de afaceri bilaterale”.

Scroll to Top

Caută