Conferinţa ZF IMM ‘18. „Trebuie să ne ţinem specialiştii în ţară, altfel companiile mici şi mijlocii nu se pot dezvolta“

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) sunt coloana vertebrală a economiei, reprezentând peste 49% din businessul total al companiilor din România ♦ În plus, acestea au peste 2,6 milioane de angajaţi, adică circa 65% din totalul salariaţilor din întreprinderi.

Dezvoltarea IMM-urilor din România este în strânsă legătură cu îmbunătăţirea gradului de bancabilitate al acestora, influenţat direct de instabilitatea fiscală, însă lipsa forţei de muncă pregătită este cea care dă cele mai multe bătăi de cap firmelor mici şi mijlocii care vor să-şi extindă activitatea. Aceasta este una dintre concluziile conferinţei ZF IMM ’18, eveniment organizat de Ziarul Financiar şi susţinut de CEC Bank, Coface, EximBank şi SAP.

„Dacă nu ajutăm IMM-urile cu dobânzi subvenţionate, tinerii nu se vor mai îndrepta către antreprenoriat. Trebuie să ne ţinem specialiştii în ţară, altfel IMM-urile nu vor avea succes. Avem nevoie de oameni performanţi ca să ne creştem productivitatea”, a spus Silviu Simiz, CEO şi acţionar al producătorului de îmbrăcăminte Simiz Fashion, care are în portofoliu brandul Inais. Familia Simiz este una dintre cele mai puternice familii din industria locală a modei. De lipsa specialiştilor s-a lovit şi Agroserv Măriuţa, una dintre cele mai mari ferme locale, care se pregăteşte să deschidă o fabrică de lactate în apropiere de Bucureşti. Investiţia în unitatea de producţie se ridică la peste 5 milioane de euro, iar pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă, societatea se va ocupa de pregătirea angajaţilor.

catre articolul din Ziarul Financiar

închide Panel