Fermele de insecte – o nouă afacere. Planeta are nevoie de proteine

Într-un depozit din apropiere de Vancouver larvele de muşte de tipul ‘soldatul negru’ se hrănesc cu pâine mucegăită, fructe alterate şi resturi de alimente, însă aceasta nu este o groapă de gunoi ci o fermă aparţinând firmei specializată în creşterea insectelor Enterra Feed, care după ce va îngrăşa larvele le va procesa în hrană pentru peşti, păsări sau animale de companie, transmite Reuters.

Sectorul creşterii insectelor, deocamdată mic dar în creştere, a atras atenţia şi investiţii din partea unor nume importante din industria producerii de hrană pentru animale, care realizează anual o cifră de afaceri de 400 miliarde de dolari, precum Cargill Inc, Wilbur-Ellis Co sau Buhler Group.

La rândul său, lanţul de restaurante McDonald’s studiază posibilitatea de a utiliza insecte pentru hrana puilor şi a reduce dependenţa de proteinele din soia. „Deocamdată lucrurile sunt la nivel conceptual. Suntem încurajaţi de rezultatele iniţiale şi vom continua să susţinem noi studii”, declară Nicola Robinson, responsabil pentru lanţul de aprovizionare sustenabil la McDonald’s Corp.

catre articolul din Capital

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută