Irlanda, interesată de economia prahoveană

Ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely și atașatul comercial al acestei ambasade, Liviu Buzilă, au fost miercuri, 11 aprilie 2018, oaspeți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, unde au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții unor companii interesate de noi oportunități de colaborare comercială cu această țară.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, în Prahova funcționează 21 de firme cu capital irlandez, din diverse domenii de activitate, cum ar fi construcții, restaurante sau hotelier.

“În urmă cu câțiva ani, tot aici, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, am organizat un Forum de Afaceri România-Irlanda și iată că acum reprezentanții companiilor din județ, și nu numai, au prilejul să discute la cel mai înalt nivel cu Ambasadorul Irlandei și atașatul comercial al acestei țări la București. Ne dorim ca această colaborare, dintre România, respectiv Prahova, și Irlanda să se extindă, mai ales că Irlanda este în Top 10 cele mai competitive economii din lume, fiind lider în furnizarea soluțiilor IT, dar și un exemplu de urmat în ceea ce privește accesarea fondurilor europene”, a precizat președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Aflat la prima sa vizită oficială în Prahova, Ambasadorul Irlandei, Excelența Sa Derek Feely, a spus că “în contextul globalizării, rolul unei ambasade nu mai este doar acela de a acționa la nivel diplomatic sau politic, ci trebuie să pună accent pe dezvoltarea comerțului. De aceea am venit la Ploiești, pentru a construi punți de legătură între firme din Irlanda și România. Cele două economii au avut cele mai importante creșteri din toată Uniunea Europeană și acest fapt reprezintă o posibilitate în plus de colaborare bilaterală”.

 

 

Scroll to Top

Caută