Ambasadorul Indiei, vizita la CCI Prahova

 

Ambasadorul Republicii India în România, E.S. Thanglura Darlong, a făcut joi, 17 mai 2018, o vizită la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, unde a fost primit de către Președintele Aurelian Gogulescu. La eveniment a fost prezentă și Cașen Panaitescu, repsonsabil cu relații internaționale la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Activitățile din industria extractivă și sectorul energetic sunt un punct de interes pentru India. Dorim să găsim soluții pentru a crește cooperarea dintre cele două țări în domeniile politic, social, cultural, economic, turistic, educație și apărare și pentru aceasta este nevoie de modalități de a ușura colaborarea din punct de vedere legislativ. În acest an se sărbătoresc 70 de ani de la primele contacte diplomatice dintre India și România. Nu este suficientă semnarea unor acorduri, ci trebuie depuse și eforturi pentru a le pune în practică, a precizat Ambasadorul Indiei la București.

La rândul său, Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a punctat că România se confruntă cu o criză a forței de muncă, iar Prahova nu face excepție. Volumul de investiții din India în județul nostru este mult prea mic și de aceea zona are un potențial uriaș de dezvoltare din acest punct de vedere. Trebuie să fim mai activi și lansez invitația oricărui investitor interesat să vină să vadă oportunitățile pe care Prahova le pune la dispoziție. În domeniul petrolului, Rafinăria Câmpina caută un partener pentru a putea relansa activitatea și acesta ar putea fi un punct de interes pentru oamenii de afaceri din India. Aștepăm delegații și misiuni economice la sediul nostru, pentru a interacționa cu oamenii de Afaceri locali.

Reprezentanta UPG Ploiești, Cașen Panaitescu, a spus că suntem deschiși oricăror colaborări științifice, mai ales că Programul Erasmus este destinat și țărilor non-europene. Dorim să dezvoltăm o cooperare în domeniul cercetării în industria de petrol și gaze.

Întâlnirea de astăzi se dorește a fi un prim pas către o mai strânsă colaborare dintre cele două țări.

Scroll to Top

Caută