Inaugurarea fabricii de confectii MollTex de la Balti – Republica Moldova

In prezenta a numerosi oaspeti din Romania si din Republica Moldova, in data de 25 mai 2018, a avut loc inaugurarea la Balti, in Republica Moldova, a fabricii de confectii de dama MollTex, o importanta investitie realizata de catre fondatorul Grupului de firme romanesti Oztasar si K&D Entertainement – Dl. Huseyin Karaman.

Acesta este unul dintre investitorii de marca din Prahova, membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie Prahova si care, odata cu extinderea afacerii in Republica Moldova si deschiderea fabricii de la Balti – a creat 700 noi locuri de munca printr-o investitie de cca. 4 milioane euro.

La evenimentul inaugural de la Balti, organizat de catre Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova, chiar la sediul fabricii aflate in Parcul Industrial Raut, au participat inalti invitati din Republicii Moldova si din Romania: membri ai Guvernului Republcii Moldova, in frunte cu Primul Ministru, Dl. Pavel Filip, membri ai Corpului Diplomatic din cele doua tari, oameni de afaceri din Romania si din R. Moldova, lucratorii fabricii, precum si numerosi membri ai presei.

Din partea CCI Prahova, a participat o echipa condusa de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte.

In cadrul ceremoniei de deschidere au luat cuvantul Premierul Republicii Moldova – Dl. Pavel Filip, Presedintele CCI a R. Moldova – Dl. Sergiu Harea, Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, directoarea fabricii nou infiintate si fondatorul MollTex Group – Dl. Huseyin Karaman.

Premierul Pavel Filip a menționat că lansarea unor noi proiecte confirmă că lucrurile în Republica Moldova se mișcă în direcția corectă, mulțumind investitorilor pentru încrederea acordată și determinarea de a-și dezvolta afacerile în Republica Moldova. „Fiecare fabrică deschisă înseamnă că investitorii găsesc aici un mediu de afaceri predictibil, în care cu plăcere poți să-ți lansezi un business. Pentru cei care munciți aici, inaugurarea acestei fabrici înseamnă un loc de muncă. Astfel, mai puțin oameni vor pleca peste hotare, vom avea familii întregite, iar acest lucru este cel mai important pentru mine”, a spus Pavel Filip.

In alocutiunea sa, Presedinele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a evidentiat calitatile de excelent antreprenor ale Dlui. Karaman, realizarile acestuia ca important investitor, precum si sprijinul de care acesta s-a bucurat si se va bucura in continuare, din partea CCI Prahova. In incheierea alocutiunii sale, Presedintele CCI Prahova i-a inmanat Dlui. Huseyin Karaman o diploma de excelenta pentru performantele antreprenoriale si a participat la taierea panglicii inaugurale.

Extinderea investitiei Grupului de firme Oztasar din Romania, in Republica Moldova, concretizata in deschiderea fabricii MollTex a fost posibila datorita excelentei colaborari a  Camerelor de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Prahova.

Investitorul planifică extinderea companiei și în orașul Dondușeni, prin deschiderea in luna iulie a acestui an a celei de-a doua fabrici in Republica Moldova,  in care vor fi create  1000 de noi locuri de munca.

 

 

Scroll to Top

Caută