Acord pentru o investitie din Liaoning (China) la Baicoi

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, a fost prezent vineri, 8 iunie 2018,  la sediul companiei Meteor International Import – Export, din orașul Băicoi, la vizita unei delegații condusă de Chen Qiufa, secretar de partid al Provinciei Liaoning, din R.P. Chineză.

Evenimentul a fost prilejuit de inițierea unui proiect investițional al companiei Lianoning Qianfeng New Energy Automobile (China), care vizează înființarea unei fabrici de producție de autobuze 100% electrice, în locația Parcului Industrial de la Băicoi, deținut de compania cu capital chinez Meteor International Import Export. În prima etapă de implementare se preconizează realizarea unei investiții în valoare de aproximativ 50 milioane de euro și crearea a circa 250 de locuri de muncă, urmând ca ulterior aportul financiar să fie de încă 50 milioane de euro.

Contractul dintre cele două părți a fost semnat de către Liu Shiyu (YingKou YuYuan Industrial Co – investitorul de la Meteor Băicoi) și Frank Xu (Liaoning Qianfeng New Energy Automobile Co).

„Este o investiție extrem de importantă și de așteptată în județul Prahova și în România, iar prezența domnului Chen Qiufa, secretar de partid al Provinciei Liaoning, din R.P. Chineză, practic persoana nr. 1 din zonă, reprezintă un motiv în plus care dă greutate acestui eveniment”, a precizat Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

“Am văzut locații din 20 de țări înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forță de muncă foarte bine calificată și un mediu investițional propice dezvoltării afacerilor“, a precizat Frank Xu, Chairman of the Board Liaoning Qianfeng New Energy din China.

La evenimentul de la Băicoi au mai fost prezenți deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Mădălina Lupea, vicepreședintele CJ Prahova – Ludmila Sfârloagă și primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.

Scroll to Top

Caută