Delegatie din Yichun (China), infratita cu Azuga, la CCI Prahova

O delegatie condusa de Dl. Han Ku, Primarul Orasului Yichun, din R.P. Chineza, s-a aflat miercuri, 6 iunie 2018, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, institutia condusa de catre Presedintele Aurelian Gogulescu organizand vizita acesteia la Ploiesti.

Evenimentul marcheaza sarbatorirea a 5 ani de la semnarea Acordului de Infratire dintre orasele Yichun si Azuga.

“Este un moment emotionant, pentru ca acum 5 ani, exact in aceeasi locatie, se semna Acordul de Infratire dintre cele doua localitati. Este o relatie la care tinem foarte mult, pentru ca in 1992 s-a semnat si un Acord de Cooperare intre judetul Prahova si Provincia Heilongjiang  si dorim sa le dezvoltam. Acum Primaria din Azuga are o noua conducere, tanara, entuziasta, dinamica, care isi doreste sa dezvolte relatiile de cooperare dintre cele doua orase. Noi, ca si Camera de Comert si Industrie, ne dorim sa o dezvoltam si din punct de vedere economic si al afacerilor. Eu poate ca sunt putin subiectiv, fiind Cetatean de Onoare al orasului Azuga, dar imi doresc ca relatiile sa creasca si din punct de vedere cultural, medical sau sportiv. Prezenta domnului primar Han Ku este un dovada in plus ca relatiile dintre cele doua orase vor continua sa dezvolte”, a precizat Presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Primarul orasului Azuga, Ciprian George Barbu, alturi de care s-a aflat viceprimarul Adrian Petre, a avut cuvinte de apreciere “pentru faptul ca delegatia chineza a facut efortul sa ne viziteze. Ii asteptam ori de cate ori vor avea ocazia sa viziteze Romania, mai ales ca ne dorim o relatie bazata pe prietenie, in baza careia sunt convins ca vom realiza multe lucruri. Tin sa multumesc Presedintelui Aurelian Gogulescu, care este “parintele” infratirii dintre cele doua orase”.

La randul sau, primarul din Yichun, Han Ku, care a fost invitat de catre seful CCI Prahova sa semneze in Cartea de Onoare a institutiei, a spus: “Cei 5 ani de infratire parca au trecut ca o clipa. Nu am avut foarte multe schimburi pana acum, dar ne dorim sa crestem, pe langa latura economica, si in domeniile cultural, medical sau educational. Multumesc Domnului “Naș” Gogulescu ca a avut un rol determinant in realizarea acestei infratiri”.

Din delegatia chineza, care maine se va afla la Azuga, au mai facut parte Wang Zhonghua, Wang Xinhong, Wang Xiaohui si Huang Yajun.

Scroll to Top

Caută