Vizita de lucru in Provincia Liaoning (China), 3 – 10 septembrie 2018

In perioada 3-10 septembrie 2018, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova,  Dl. Aurelian Gogulescu, a efectuat o vizita de lucru in Provincia chineza Liaoning, in scopul intaririi relatiilor economice existente si stabilirii de noi contacte de afaceri.

Provincia Liaoning, situata in nord-estul Chinei, avand capitala la Shenyang, are o populatie de 43 milioane locuitori, 14 orase, dintre care 16 de coasta si cea mai dezvoltata economie din nord-estul Chinei, bazata pe un inalt grad de capitalizare datorata deopotriva investitiilor guvernamentale, dar si investitiilor straine.  De altfel, orasul Dalian este cel mai important port din nord-estul Chinei si unul dintre porturile de importanta strategica ale acestei tari. Pentru Liaoning, sunt reprezentative industria de petrol si gaze, industria metalurgica, electronica, industria constructoare de masini.

Programul vizitei de lucru a fost extrem de dens, cuprinzand intalniri si discutii la Departamentul de Comert al Provinciei Liaoning, la Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Liaoning, in Zona Libera Pilot din Yingkou, la Primaria Orasului Bayuquan si la Institutul pentru Pomicultura din Bayuquan.

Un punct deosebit de important in cadrul acestui program l-a constituit vizita la sediul fabricii de autobuze electrice de la Shenyang – Qianfeng, ca o continuare a prezentei, in iunie a.c., in judetul Prahova, la Baicoi, a unei delegații conduse de Dl. Chen Qiufa, secretar de partid al Provinciei Liaoning, in vederea inițierii unui proiect investițional al companiei Lianoning Qianfeng New Energy Automobile (China). Acest proiect vizează înființarea unei fabrici de producție de autobuze 100% electrice, în locația Parcului Industrial de la Băicoi, deținut de compania cu capital chinez Meteor International Import Export.

Din discutiile purtate pe parcursul acestei vizite de lucru s-au evidentiat importante oportunitati de cooperare intre judetul Prahova si provincia Liaoning, vizand domeniile industriale, comertul, agricultura, turismul, dar si cooperari la nivel universitar. De real interes este posibilitatea unei prezente reprezentative romanesti  / prahovene in cadrul centrului de afaceri din Zona Libera Pilot  Yingkou, care ofera oportunitatea promovarii marfurilor romanesti pe o piata cu un potential impresionant.

 

 

Scroll to Top

Caută