Participarea Presedintelui CCI Prahova la Parlamentul European al Intreprinderilor de la Bruxelles

 In perioada 9-11  octombrie a.c., delegatia Romaniei,  formata din 14 persoane, condusa de Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, care a reprezentat cu acest prilej Camera Nationala a Romaniei, s-a aflat intr-o vizita de lucru la Bruxelles, Belgia, unde a participat la cea de-a cincea editie a Parlamentului European al Intreprinderilor (EPE).

Parlamentul European al Întreprinderilor, eveniment organizat o dată la 2 ani de catre Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie Europene – EUROCHAMBRES și Parlamentul European, reprezintă o oportunitate unică pentru mediul de afaceri de a avea o dezbatere directă cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor UE, scopul evenimentului fiind acela de a face vocea întreprinzătorilor auzită cu privire la temele de discuţie de pe agenda instituţiilor UE.

Programul vizitei la Bruxelles a fost deosebit de dens si de fructuos, prin intalnirile avute si concluziile care au reiesit cu acest prilej.

Astfel, delegatia Romaniei a fost prezenta la Reprezentanta Permanenta a Romaniei de pe langa Uniunea Europeana, unde a fost primita de catre E.S. Dna. Ambasador Luminita Odobescu, alaturi de alti oficiali –  tema discutiilor purtate cu acest prilej fiind „Instrumente europene pentru stimularea competitivitatii IMM-urilor”.

Un punct deosebit de important in agenda acestei vizite a fost participarea delegatiei Romaniei la sesiunea Parlamentului European al Intreprinderilor, desfăşurată in hemiciclul Parlamentului European, in deschiderea careia au luat cuvantul Dl. Antonio Tajani – Presedintele Parlamentului European, dar si alte persoalitati precum Dl. Andrä Rupprechter, Principal Advisor al Presdintiei Austriei la Consiliul UE si  Dl.  Christoph Leitl, Presedinte al Eurochambres. Conducatorul delegatiei Romaniei, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu, a luat cuvantul in cadrul sesiunii de discutii dedicata comertului.

Principalele subiecte care s-au aflat pe agenda dezbaterilor EPE 2018 vizează abilitățile și aptitudinile forței de munca, precum și politica comercială a Uniunii Europene. Totodată, au fost dezbătute evenimentele care vor creiona viitorul Europei, în contextul ieșirii Marii Britanii din UE.

Programul vizitei delegatiei Romnaiei a cuprins si participarea la cea de-a 124-a plenara a Boardului de Directori a Organizatiei Eurochambres, precum si o intalnire cu Dna. Maria Grapini, europarlamentar.

 

Scroll to Top

Caută