Ambasadorul Africii de Sud, primit de Presedintele CCI Prahova

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, l-a primit joi, 28 noiembrie 2018, pe Ambasadorul Africii de Sud la București, E.S. Jabo Ntsokolo Ishmael Mbalula, care a fost însoțit de către Dl. Tiba Bethwell, atașat politic.

Întâlnirea a avut scopul de a găsi noi oportunități de colaborare instituționale, dar și de afaceri între companii din cele două țări.

“Am organizat două misiuni economice în Africa de Sud, în anii 1995, respectiv 2009 și poate ar fi oportună o nouă vizită a unei delegații compusă din reprezentanți de companii din Prahova, care ar putea investi sau colabora cu firme de acolo. Este foarte clar că relațiile bilaterale se pot dezvolta, mai ales că valoarea actuală a schimburilor comerciale este relativ scăzută. Camera de Comerț și Industrie Prahova are toată deschiderea de a sprijini astfel de demersuri”, a spus Președintele Aurelian Gogulescu.

La rândul său, Ambasadorul Jabo Ntsokolo Ishmael Mbalula a precizat: “Africa de Sud este o poartă de intrare către continentul african, ținând cont de faptul că are deschidere la două oceane. Avem și infrastructura necesară de a facilita investiții în țara noastră, care asigură 40% din PIB-ul Africii. Conducerea țării pune accent pe programe pentru tineri și pe schimbul cu alte state prin diverse programe. Sectorul nostru energetic s-a bazat mult pe cărbune, dar acum, odată cu dezvoltarea economiei, avem nevoie de mai multă energie și am putea să ne orientăm și către sectorul de petrol și gaze”.

La finalul întrevederii, înaltul oaspete sud-african a semnat în Cartea de Onoare a CCI Prahova.

Scroll to Top

Caută