CCI Prahova, prezenta la Aspen Energy Summit Ploiesti 2018

Institutul Aspen România și Institutul Aspen US au organizat, împreună cu Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești și Camera de Comerț și Industrie Prahova, cea de-a doua ediție a Aspen Energy Summit. Evenimentul, care a avut loc miercuri, 28 noiembrie 2018, a fost realizat în parteneriat cu Energy Charter, Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, GMFUS – Biroul din București și Ecovis Ciurtin & Associates Regulatory, cu sprijinul Rompetrol, Tornator, ExxonMobil, Engie, Nuclearelectrica, ENEL și Conpet SA.

CCI Prahova a fost reprezentata de catre Alexandra Petre – Director Directia Comunicare, Promovare si PR, care a fost prezenta in panelul intitulat “Tradition versus future trends – how can Ploiesti become a European Energy Hub? the role played by sustainbility and education” si Mihaela Hristache – Director Directia Relatii Internationale.

Aspen Energy Summit se află anul acesta la cea de-a doua ediție și a fost creat pentru a explora aspectele strategice aflate la intersecția dintre energie, economie, geopolitică și securitate. Un grup select de oficiali naționali, lideri internaționali și experți în politici publice din industria energetică, actori guvernamentali și ONG-uri s-au întrunit la Ploiești pentru o discuție deschisă cu privire la subiecte de importanță națională și regională. Aceste discuții vizează încurajarea unor noi colaborări și a unei gândiri trans-disciplinare.

AES 2018 a avut loc cu doar câteva luni înainte de președinția României a Consiliului Uniunii Europene și este în perfectă simbioză cu Președinția României a World Energy Charter. Acest eveniment a urmărit promovarea la nivel regional, european și transatlantic a unor proiecte ce pot ajuta România să își dezvolte potențialul și să devină un centru energetic; promovarea coridorului energetic ce leagă Estul și Vestul pentru a utiliza extracția și transportul gazelor naturale din Marea Neagră către piața internă și europeană; consolidarea mixului energetic existent, inclusiv a energiei nucleare, ca pilon al economiei românești și conectarea României la o conversație mai largă la nivel european și global privind tendințele energetice și impactul pe care aceste evoluții îl vor avea asupra industriei și cetățenilor.

Scroll to Top

Caută